Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zenbook UX430U vtesnal 14 palcový displej do 13 palcového tela

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
5. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilných cestovných zariadení v podobe notebookov je dnes už pomerne dosť, no nie je veľa takých, ktoré dokázali vtesnať väčšiu uhlopriečku displeja do menšieho tela. Konkrétne sa to podarilo aj Zenbooku UX430U.

Len 13 palcové telo dokázalo pojať do seba až 14 palcový Full HD antireflexný displej so širokým farebným gamutom. Aj preto sú bočné rámiky okolo displeja mimoriadne tenké. Ďalším prínosom v oblasti mobilnosti je štíhlosť, ktorá len o niečo presahuje 1,5 centimetra. Aj napriek tomu sa však nič neubralo na výkone vnútorných komponentov.

Nemôže chýbať procesor ostatnej generácie, Intel Core od i3 až po dokonca i7čku. Aj pamäte je dosť, od 4 GB až po 16 GB v najrýchlejšej konfigurácii. No a podobne sa nešetrilo ani na grafickej karte. Tá je totiž k dispozícii vo forme karty Nvidia GeForce 940MX, ktorá je až trikrát rýchlejšia, ako bežná čipsetová grafika. Ani úložisko nemohlo zostať bez moderných diskov a tak je tu SSD až do kapacity 512 GB.

Výbavu notebooku podčiarkuje čítačka SD kariet a séria USB portov od 2.0, cez 3.0, až po najnovší 3.1. No a v neposlednom rade netreba zabudnúť ani na čas používania zariadenia, ktorý ovplyvňuje trojčlánková 50 Wh batéria. Vďaka nej teda zariadenie dokáže žiť na jedno nabitie až 9 hodín.

Notebook ASUS Zenbook UX430U.