Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC sa pochválilo sebestačnou VR náhlavnou súpravou Vive Focus

HTC sa pochválilo sebestačnou VR náhlavnou súpravou Vive Focus
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po striedmych informáciách na sociálnych sieťach spoločnosť HTC oficiálne predstavila Vive Focus, mobilné zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality typu všetko v jednom, ktoré dokáže pracovať úplne sebestačne bez nutnosti akéhokoľvek pripojenia k počítaču alebo smartfónu.

Takéto riešenie prináša používateľom voľnosť pri používaní náhlavnej súpravy, ktorá ich presunie do sveta virtuálnej reality bez toho, aby sa zamotali o nejaký kábel. Spracovanie má na starosti procesor Snapdragon 835, ktorý nájdeme v mnohých vlajkových lodiach smartfónov pre tento rok. HTC Vive Focus ponúka šesť stupňov voľnosti, takže zariadenie vás dokáže sledovať ako sa pohybujete v miestnosti.

Sledovanie pohybu používateľa je vyriešenie priamo v zariadení za pomoci zabudovanej kamery a senzorov. To je rozdiel oproti iným VR súpravám, ktoré pre sledovanie využívajú externé senzory rozmiestnené po miestnosti, v ktorej sa používateľ nachádza.

Spoločnosť HTC oficiálne predstavila Vive Focus, mobilné zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality typu všetko v jednom, ktoré dokáže pracovať úplne sebestačne bez nutnosti akéhokoľvek pripojenia k počítaču alebo smartfónu.

VR náhlavné súpravy by sa dali v minulosti rozdeliť na tie, ktoré boli prepojené s počítačom, ako napríklad HTC Vive alebo Oculus Rift, a tie, ktoré sa priamo spájali so smartfónom, ako je napríklad zariadenie Samsung Gear VR. V súčasnosti však viacerí výrobcovia pracujú na sebestačných VR zariadeniach, ktoré majú veľa výhod za nižšie výrobné náklady. Napriek tomu sa zatiaľ výkonovo nevyrovnajú svojim starším súrodencom bežiacich z počítača.

Sledovanie pohybu používateľa je vyriešenie priamo v zariadení HTC Vive Focus za pomoci zabudovanej kamery a senzorov.

HTC Vive Focus má vo výbave 3 stupňový diaľkový ovládač s integrovanou dotykovou plochou, takže používateľ môže ukazovať a klikať na objekty v priestore virtuálnej reality. Okrem ďalšieho detailu, že displeje budú AMOLED s vysokým rozlíšením, zatiaľ spoločnosť HTC bližšie špecifikácie neprezradila, ani podrobnosti o cenách. Zariadenie Vive Focus bude v priebehu roku 2018 spočiatku dostupné na trhu v Číne a potom sa jeho dostupnosť v priebehu roka rozšíri aj do iných krajín sveta.

HTC Vive Focus má vo výbave 3 stupňový diaľkový ovládač s integrovanou dotykovou plochou, takže používateľ môže ukazovať a klikať na objekty v priestore virtuálnej reality.