Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MSI Cubi 3 Silent: Tiché, no prekvapivo výkonné minipočítače

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť MSI do svojej tretej generácie miniatúrnych stolných počítačov Cubi pridala dva modely Cubi 3 Silent a Cubi 3 Silent S. Tie sú postavené na procesoroch Intel Kaby Lake a ich konštrukcia umožňuje jednoduchú aktualizáciu komponentov.

Dvojica miniatúrnych počítačov Cubi 3 Silent má uzavreté hliníkové telo s rozmermi 159,6 x 69,5 x 110,2 milimetra. Vo vnútri sa nachádza špeciálny hliníkový chladič, ktorý udržiava interiér v chlade bez nutnosti použitia hlučných ventilátorov. Tento dizajn prináša energeticky úspornú a tichú prevádzku, pričom toto riešenie by podľa MSI malo znižovať poruchovosť a zvyšovať tak životnosť počítača.

Spoločnosť MSI predstavila dva nové minipočítače Cubi 3 Silent a Cubi 3 Silent S.

Srdcom celého systému miniatúrnych počítačov Cubi 3 Silent je procesor Intel Kaby Lake U s grafickou kartou Intel HD. Používatelia si môžu minipočítač pripojiť k 4K UHD (3 840 x 2 160) monitoru cez rozhranie HDMI alebo Display Port, rovnako ako k Full HD monitoru 1080p. Minipočítač môže mať vo výbave NVMe PCIe M.2 SSD vnútorné úložisko a operačnú pamäť DDR4 RAM. Aktualizácia komponentov je jednoduchá, stačí len odskrutkovať štyri skrutky v spodnej časti zariadenia, aby sa vymenil 2,5 palcový SSD disk alebo rozšírili pamäťové moduly až na maximálne podporovaných 32 GB.

Spoločnosť MSI predstavila dva nové minipočítače Cubi 3 Silent a Cubi 3 Silent S.

Model Cubi 3 Silent má štyri porty USB 3.1, rozhranie DisplayPort a jedno ethernentové pripojenie spolu s dvojpásmovým bezdrôtovým pripojením Wi-Fi. Model Cubi Silent S sa líši zrejme len v pridaní IO portov COM 1 a COM 2 a pridaní ďalšieho RJ45 LAN portu spolu s dvomi ďalšími portami USB 2 a Intel (namiesto Realtek) Gigabit LAN.

K dispozícii je aj kombinácia hardvérových a softvérových bezpečnostných opatrení, ktoré sa postarajú o zabezpečenie údajov používateľa. Minipočítač sa dá s pomocou montážnej sady upevniť na stenu alebo za monitor.

Spoločnosť MSI zatiaľ neoznámila ceny ani dostupnosť nových miniatúrnych počítačov Cubi 3 Silent a Cubi 3 Silent S.

Minipočítač MSI Cubi 3 Silent (hore) a Cubi 3 Silent S (dole).