Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Surface Book 2 je navrhnutý pre kreatívnu prácu aj hranie vo VR

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft pred dvomi rokmi vydala mobilné zariadenie Surface Book, ktoré v sebe kombinuje funkcionalitu notebooku a tabletu. Teraz prichádza druhá generácia, ktorá je až päťkrát výkonnejšia, má väčší displej, predĺženú životnosť batérie a podporuje Windows Mixed Reality, čo je platforma virtuálnej reality od Microsoftu.

Séria konvertibilných notebookov Surface Book sa podľa potreby dokáže premeniť na tablet tak, že sa displej oddelí od tela s klávesnicou. K dispozícii sú štyri režimy prevádzky, ktoré používateľom ponúkajú možnosti využitia počas kancelárskej práce, kreatívnej práce alebo hrania a oddychu. Druhá generácia má spojovací záves upravený tak, aby bol prechod medzi režimami rýchlejší a pohodlnejší.

Microsoft Surface Book 2 je poháňaný 8. generáciu procesorov Intel Core a k dispozícii je celý rad modelov, ktoré sú určené pre rôzne použitie. Na spodku zoznamu sa nachádzajú konvertibilné notebooky so zameraním na prácu s 13,5 palcovým displejom, 8 GB operačnej pamäte RAM, 256 GB úložného priestoru spolu s grafickým procesorom Intel HD Graphic 620.

Konvertibilný notebook Microsoft Surface Book 2.

V strednej triede sa nachádza niekoľko modelov s rovnako veľkým 13,5 palcovým displejom, ktoré sú poháňané štvorjadrovými procesormi Intel Core i7. Ďalšie špecifikácie si používateľ vyberie podľa svojich preferencií. Možnosti úložného priestoru sú 256 GB, 512 GB alebo 1 TB, pamäť RAM môže byť buď 8 GB alebo 16 GB a na výber sú grafické karty Nvidia GeForce GTX 1050 alebo 1060 s 2 GB GDDR5.

Celé portfólio zariadení Surface Book 2 uzatvárajú nové verzie zamerané na hranie hier aj v prostredí virtuálnej reality. Tie dostali do výbavy 15 palcové displeje a výkonné grafické karty Nvidia GeForce GTX 1060 s GDDR5 pamäťou vo veľkosti 6 GB, spolu s 16 GB operačnej pamäte RAM. Tieto výkonné stroje by si mali hravo poradiť s prácou v novom systéme pre virtuálnu realitu od Microsoftu, ktorý nesie označenie Windows Mixed Reality. Sú tiež kompatibilné s ovládačmi Xbox One pre tradičné hry.

Konvertibilný notebook Microsoft Surface Book 2 podporuje platformu Windows Mixed Reality.

Všetky modely Surface Book 2 sú vybavené portami USB 3 a USB-C, ako aj slotom pre SD karty. Dotykové displeje majú rozlíšenie 1080p a konvertibilné notebooky sú ľahké a prenosné. Model s 13,5 palcovým displejom váži 1,5 kilogramy, zatiaľ čo model s 15 palcovým displejom váži len 1,9 kilogramu.

Spoločnosť Microsoft začne prijímať predbežné objednávky od 9. novembra. Surface Book 2 by mal byť dostupný o týždeň neskôr. Ceny sa začínajú od 1 499 dolárov až do závratných 3 299 dolárov, v závislosti od vybraného modelu a jeho konfigurácie.

Konvertibilný notebook Microsoft Surface Book 2.