Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAS server DiskStation DS418play: Viac výkonu, viac zábavy

NAS server DiskStation DS418play: Viac výkonu, viac zábavy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Synology oznámila oficiálne uvedenie zariadenia DiskStation DS418play - štvoršachtového NAS servera, ktorý je ideálnym domácim multimediálnym centrom.

DS418play je vyzbrojený dvojjadrovým procesorom taktovaným na 2 GHz s možnosťou pretaktovania až na 2,5 GHz. Zariadenie sa dodáva s pamäťou DDR3L o veľkosti 2 GB (čo je dvojnásobok v porovnaní s predchodcom) a je rozšíriteľná až na 6 GB. To oceníte najmä pri súbežnej činnosti viacerých aplikácií. Model DS418play je poháňaný novým hardvérovým modulom pre transkódovanie, čím podporuje súčasne prekódovanie až 2 kanálov videa vo formáte H.265/H.264 4K v reálnom čase.

NAS server Synology DiskStation DS418play.

„Mobilné zariadenia, ktoré podporujú nahrávanie videa v 4K, sa stávajú čoraz viac obľúbenejšie. Vzhľadom k tomu, že 4K videoklipy sú náročné na kapacitu a nie všetky domáce TV podporujú prehrávanie 4K videa, sú používatelia nútení nahrávať videá s nižším rozlíšením,“ povedal Michael Wang, produktový manažér spoločnosti Synology Inc. „Vďaka tomu, že DS418play ponúka hrubú úložnú kapacitu až 40 TB, môžu teraz používatelia ukladať svoje obľúbené videá v ultra vysokom rozlíšení, organizovať si osobnú multimediálnu knižnicu a zdieľať ju s rodinnými príslušníkmi a priateľmi bez námahy. Rovnako bez námahy prebieha aj prekódovanie v reálnom čase pre zariadenia, ktoré nepodporujú 4K.“

NAS server Synology DiskStation DS418play.

Procesor v zariadení DS418play podporuje funkciu hardvérovej akcelerácie šifrovania AES-NI. S povolenou možnosťou Link Aggregaton ponúka model DS418play vysoký výkon priepustnosti šifrovaných dát cez 226 MB/s pri čítaní a 185 MB/s pri zápise, čo vám umožňuje užívať si vysokorýchlostný prenos dát. Zároveň sú všetky vaše dáta chránené šifrovaním AES-256.

Zariadenie DS418play využíva operačný systém DiskStation Manager (DSM) 6.1, jeden z najpokročilejších a najintuitívnejších operačných systémov pre sieťové úložné riešenia. Ponúka široké portfólio aplikácií pre zvýšenie produktivity práce. Spoločnosť Synology získala celý rad mediálnych ocenení, napríklad popredné miesto v kategórii stredne rozsiahlych serverov NAS v prieskume riešení úložísk realizovaným spoločnosťou TechTarget či titul Voľba čitateľov webu PC Mag Readers sedem rokov za sebou.

NAS server Synology DiskStation DS418play.

(Zdroj: Tlačová správa Synology)