Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cenovo dostupné VR okuliare Dell Visor pre „Mixed Reality“ od Microsoftu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti je veľká medzera na trhu medzi mobilnými zariadeniami pre zobrazovanie virtuálnej reality (VR), ako je napríklad Google Daydream View, a špičkovými zariadeniami, ako sú Oculus Rift či HTC Vive. Spoločnosť Microsoft sa snaží túto priepasť preklenúť s platformou, ktorú nazvala ako Windows Mixed Reality. Prvou lastovičkou, ktorá funguje na tomto systéme, sa stali VR okuliare Visor od spoločnosti Dell.

VR okuliare Dell Visor debutujú na tohtoročnej výstave IFA v nemeckom Berlíne. Visor využívajú technológiu sledovanie pohybu používateľa priamo z vnútra zariadenia, čo znamená, že má v sebe zabudované kamery, ktoré sú v plných 360 stupňoch schopné sledovať okolie používateľa spolu s pozíciou diaľkových ovládačov. Toto nastavenie prináša viac pohodlia, pretože nevyžaduje rozmiestnenie akýchkoľvek externých senzorov v miestnosti.

Pri návrhu VR okuliarov Visor sa Dell zameral aj na komfort čo sa týka ich nosenia. Zariadenie by malo byť opatrené tlmiacim materiálom, ktorý znižuje tlak proti hlave a tvári používateľa. Váha je rovnomerne rozloženia, takže nos používateľa nemusí znášať všetku záťaž. Visor sa dá ľahko nastaviť a zafixovať pomocou otočného kolieska tak, aby headset vyhovoval každému typu nositeľa.

Spoločnosť Dell predstavila svoje okuliare pre virtuálnu relaitu pod názvom Visor.

Spoločnosť Dell tiež vytvorila diaľkové ovládače, ktoré sú zrejme inšpirované ovládačmi Oculus Touch. Ovládače vizuálneho systému pre virtuálnu realitu poskytnú šesť stupňov pohybu, ktorý sleduje samotné zariadenie. Ovládače disponujú aj hmatovú spätnú väzbu. V súvislosti s víziou spoločnosti Microsoft o spoločnom prostredí pre hardvérové platformy tvrdí Dell, že Visor má potenciál komunikovať s rôznymi inými značkami okuliarov na platforme Windows Mixed Reality.

VR okuliare Dell Visor budú k dispozícii v najbližších mesiacoch, pričom ich cena bola stanovená na príjemných 349,99 dolárov. Diaľkové ovládače sa budú predávať za 99,99 dolárov. Bližšie podrobnosti o novom zariadení by mali byť oznámené v piatok počas tlačovej konferencie Microsoftu, ktorá prebehne na výstave IFA 2017 v Berlíne.

VR okuliare Dell Visor debutujú na tohtoročnej výstave IFA v nemeckom Berlíne.