Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herný notebook HP Omen X s inovatívnym chladením pre ľahké pretaktovanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobcovia sa pri návrhu notebookov pasujú nielen s tým, ako vtesnať všetky výkonné komponenty do tesného priestoru jeho tela, no zároveň musia vyriešiť odvádzanie tepla tak, aby to bolo efektívne. Počas výstavy Gamescon predstavila spoločnosť HP nový herný notebook, ktorého šikovný chladiaci systém dokonca umožňuje používateľom pretaktovať toto mobilné zariadenie pre hranie vo virtuálnej realite a 4K hry.

Herný notebook Omen X kráča v šľapajach desktopovej verzie, ktorú spoločnosť HP vydala minulý rok. Notebook hneď upúta pozornosť svojim vybalansovaným masívnym tvarom so širokou zadnou stranou. Tento tvar nie je len o vzhľade, ale podľa vyjadrenia výrobcu umožňuje efektívnejšie nasávanie vzduchu pre chladenie mobilného systému.

Chladenie je vyriešenie pomocou vysoko výkonných ventilátorov, cez ktoré sa prúdiaci vzduch ľahšie dostane tam kam má, pričom prémiovejšie modely herného notebooku Omen X využívajú integrovanú technológiou parnej komory. Tá obsahuje štyri 3,5 milimetrové tepelné trubice pre prenos tepla z procesora a grafickej karty do štyroch chladičov namontovaných v zadných rohoch.

Spoločnosť HP predstavila nový herný notebook Omen X.

Nižšia tepelná záťaž umožnila spoločnosti HP vložiť do tela herného notebooku Omen X komponenty, ktoré sa dajú pretaktovať. K dispozícii je odomknutý procesor 7. generácie Intel Core i7, až 32 GB operačnej pamäte DDR4 RAM, ktorá sa s voliteľnými pamäťovými modulmi dá tiež pretaktovať až na DDR4 2800 MHz. Používatelia, ktorí radšej nechajú pretaktovanie na odborníkov, si môžu postaviť svoj systém s už pretaktovanými grafickými kartami až po najvyšší model Nvidia GeForce GTX 1080.

Všetky komponenty sú navrhnuté tak, aby notebook zvládal hranie aj vo virtuálnej realite. Hráči, ktorí nechcú nosiť VR headset si môžu vybrať model so 17 palcovým displejom, ktorého rozlíšenie sa vyšplhalo na 4K. Duálne reproduktory od ikonického výrobcu Bang & Olufsen zaistia kvalitné ozvučenie, zatiaľ čo technológia DTS Headphone X nasimuluje priestorový zvuk pre hráčov, ktorí radšej preferujú slúchadlá.

Technológia chladiaceho systému s parnou komorou umožnila spoločnosti HP vložiť do tela herného notebooku Omen X komponenty, ktoré sa dajú pretaktovať.

Úložný priestor je takisto plne prispôsobiteľný požiadavkám používateľa, s možnosťou pevného disku, SSD disku alebo kombináciou oboch. Odnímateľný panel v spodnej časti zariadenia umožní jednoduchý prístup k diskom a pamätiam RAM, takže v prípade potreby sa dajú ľahko modernizovať. Notebook sa tiež môže pochváliť mechanickou klávesnicou s prispôsobiteľným RGB LED podsvietením. Nechýba ani množstvo portov, ako HDMI, USB 3, USB-C a ďalšie.

Nový herný notebook HP Omen X bude k dispozícii od novembra za cenu začínajúcu sa od 2 299 dolárov, ktorá porastie v závislosti od zvolenej konfigurácie.

Všetky komponenty v notebooku HP Omen X sú navrhnuté tak, aby zvládal hranie aj vo virtuálnej realite. Hráči, ktorí nechcú nosiť VR headset si môžu vybrať model so 17 palcovým displejom, ktorého rozlíšenie sa vyšplhalo na 4K.