Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Miix 510: Flexibilný notebook 2 v 1 pre kreatívnych používateľov

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
9. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej modernej dobe hrá pri počítačoch hlavnú rolu mobilnosť. Aj preto sa darí notebookom, tabletom a samozrejme aj zariadeniam 2 v 1. Práve do tejto triedy si inovácie prináša Lenovo Miix 510, tablet a notebook zároveň, v rozmere 12,2 desatiny palca, s hrúbkou len necelý centimeter.

Jeho dotykový Full HD displej je pre lepšiu odolnosť pokrytý ochranným sklom Gorilla. Veľmi dobre si rozumie s voliteľným digitálnym perom Lenovo Active, vďaka ktorému sa tablet mení na pomôcku pre dizajnérov či architektov. Ak ho chce používateľ zasa premeniť na notebook, stačí, aby pripojil prídavnú klávesnicu, ktorá inak plní aj úlohu ochranného puzdra pre displej.

Pre väčšiu stabilitu opretia, v takomto notebookovom móde, je hlavná časť zariadenia vybavená časťou, výklopnou v rozsahu až 150 stupňov. Je to pritom nielen praktické, ale aj estetické, keďže dizajnový kĺb pre otáčanie má tvar náramku hodiniek a Miix 510-tka si ho tak trošku požičala od svojej sestry Yogy.

2 v 1 notebook Lenovo Miix 510

Mobilný počítač prekvapí aj svojou hardvérovou výbavou. Srdcom môže byť totiž jeden z výkonných procesorov Intel Core i3, i5 alebo i7, spolu s až 8mimi GB operačnej pamäte. Úložný priestor nemôže zastupovať nič iné ako rýchla PCIe SSD jednotka, voliteľná až do kapacity 1 TB.

No a nechýbajú ani dve kamery. Predná dvoj a zadná 5 megapixlová s automatickým zaostrovaním. Zabudnúť však nemožno ani na batériu, ktorej kapacita drží, na jedno nabitie, zariadenie pri živote, po dobu až 7 a pol hodiny.