Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google spúšťa nový nástroj pre zálohovanie dát z celého počítača

Google spúšťa nový nástroj pre zálohovanie dát z celého počítača
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google vydala novú desktopovú aplikáciu pre zálohovanie všetkých vašich dokumentov, fotografií a ďalších súborov do cloudu. Nahradia sa tak existujúci desktopoví klienti Google Photos a Google Drive. Aplikácia je nazvaná ako Backup and Sync a funguje na operačných systémoch MacOS a Windows. Dá sa bezplatne stiahnuť a spoločnosť Google dúfa, že vďaka tomu bude zálohovanie dát pre používateľov ešte jednoduchšie.

Nová desktopová aplikácia Backup and Sync od Google nielenže kombinuje dvoch klientov Google Photos a Google Drive, ale umožňuje zálohovanie súborov a priečinkov odkiaľkoľvek z vášho počítača. Predtým tieto súbory museli byť uložené a synchronizované z jedného špeciálneho priečinka služby Google Drive.

Súbory v priečinkoch, ktoré si používateľ vybral, sa automaticky zálohujú a sú prístupné na webe cez cloudovú službu a na všetkých ostatných počítačoch, na ktorých je nainštalovaná aplikácia Backup and Sync. Existujúce aplikácie Google Drive a Google Photos pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS nie sú ovplyvnené.

Spoločnosť Google vydala nový nástroj pre zálohovanie dát z celého počítača.

Nástroj môže byť jednoduchou formou zálohovania údajov z počítača, no používatelia dostanú bezplatne 15 B voľného miesta, ktoré je zdieľané pre služby Gmail, Google Photos a Google Drive. Ak máte viac ako 15 GB dát, musíte si zaplatiť za dodatočný úložný priestor, pričom ceny sa začínajú od 1,99 dolárov za mesiac pre kapacitu úložného priestoru 100 GB. V službe Google Photos sa však dá ukladať neobmedzený počet obrázkov a videí, za predpokladu, že používateľ zmení ich veľkosť na maximálne 16 megapixlov pre fotografie a 1080p pre videá.

Aplikácia Google Backup and Sync je bezplatná a je určená pre operačné systémy MacOS a Windows.