Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Logitech vyvinul podložku, ktorá nabíja myš aj priamo počas hrania

Logitech vyvinul podložku, ktorá nabíja myš aj priamo počas hrania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú bezdrôtové herné myši z hľadiska odozvy a výkonu v mnohých prípadoch lepšie, viacerí hráči predsa len uprednostňujú ich káblovú podobu, pretože nechcú, aby im batérie došli práve keď sú uprostred nejakej akcie. Spoločnosť Logitech však vyvinula bezdrôtovú nabíjaciu podložku Powerplay, ktorá týmto problémom zabráni.

Nabíjanie bezdrôtových myší s podložkou Powerplay je založené na elektromagnetickej rezonancii, namiesto indukčného nabíjania. Vďaka tomu podložka na svojom povrchu, ktorého rozmery sú 275 x 320 milimetrov, dokáže poskytnúť energiu myši aj počas jej pohybu. Hráči tak nemusia zastaviť hru pre nabíjanie myši, ani ju nemusia umiestniť na nejakú špeciálnu zónu.

Aby všetko fungovalo tak, ako má, je potrebné magneticky pripevniť modul Powercore k spodku kompatibilnej hernej myši. Ten umožní prijímanie bezdrôtového napájania z podložky do myši. Systém Powerplay pritom dokáže nabíjať bez toho, aby zasahoval do prenosu dát, takže by nemal mať nepriaznivý vplyv na hrateľnosť. Samotnú podložku Powerplay je ešte potrebné pripojiť k napíjaniu.

Spoločnosť Logitech predstavila nabíjaciu podložku Powerplay pre nabíjanie kompatibilných bezdrôtových myší.

Spoločnosť Logitech predstavila dne nové herné myši, ktoré sú kompatibilné s nabíjacou podložkou Powerplay. Každá z nich pritom využíva technológiu Lightspeed. Modely G903 a G703 majú optický snímač s rozlíšením od 200 do 12 000 dpi, ktorý hráčom prináša vysokú presnosť a konzistentnú schopnosť reakcie, dokonca aj pri rýchlostiach nad 400 IPS. Myši sú vybavené tlačidlami s mikrospínačmi, ktoré boli testované až na 50 miliónov kliknutí.

Bezdrôtová nabíjacia podložka Logitech Powerplay bude k dispozícii od augusta za odporúčanú maloobchodnú cenu 99,99 dolárov. Kompatibilné herné myši G903 a G703 sa budú predávať za 149,99 dolárov, respektíve za 99,99 dolárov.

Podložka Logitech Powerplay pre nabíjanie využíva elektromagnetickú rezonanciu, vďaka ktorej dokáže nabíjať myš aj počas pohybu,