Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft konečne odhalil svoju najvýkonnejšiu hernú konzolu Xbox One X

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft niekoľko mesiacov prinášala herným fanúšikom čriepky informácií o svojej ďalšej hernej konzole, ktorá dostala názov Xbox One X. Tá je priamou odpoveďou výrobcu na hernú konzolu PS4 Pro, ktorú spoločnosť Sony predstavila svetu v septembri minulého roka.

Xbox One X, ako aj PS4 Pro nie sú ďalšou generáciou herných konzol, no prinášajú niekoľko nových funkcií a aktualizácií do rodiny herných konzol, ktoré sa prvýkrát objavili v roku 2013. V prípade Xbox One X pridala spoločnosť Microsoft natívnu podporu pre hranie v rozlíšení 4K (predchádzajúci model Xbox One S podporuje 4K len pre video). Vďaka špeciálne upravenej grafickej karte sa grafický výkon novej hernej konzoly dostal na 6 teraflopov, čo by malo byť dostačujúce pre hranie hier v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu.

Spoločnosť Microsoft predstavila novú hernú konzolu Xbox One X.

Herná konzola Xbox One X si polepšila aj čo sa týka operačnej pamäte. Tá narástla na 12 GB, v porovnaní s 8 GB v Xbox One S. Poteší aj podpora HDR pre lepšie farebné zobrazenie videí aj hier, ako aj vstavaný prehrávač Ultra HD Blu-ray. Čo sa týka dizajnu, nový Xbox One X je veľmi podobný svojmu staršiemu súrodencovi Xbox One S, aj keď je o niečo menší.

S novou hernou konzolou sú kompatibilné už existujúce hry a doplnky pre Xbox One. Microsoft plánuje tiež neskôr v tomto roku pridať vybraný počet herných titulov, ktoré boli určené pre starší model Xbox 360. Spoločnosť Microsoft tiež využila priestor na hernej výstave E3 pre oznámenie 42 nových hier pre svoje konzoly, z ktorých 22 bude exkluzívnych.

Nová herná konzola Microsoft Xbox One X sa môže pochváliť natívnou podporou hrania v 4K.

V predaji zostanú všetky tri modely herných konzol Xbox One, čo hráčom dáva možnosť výberu podľa ceny a taomu zodpovedajúcemu výkonu. Samozrejme nová konzola Xbox One X bude pre nich prémiovou voľbou pre svoj špičkový výkon a natívnu podporu hrania v 4K rozlíšení.

Nová herná konzola Microsoft Xbox One X sa do celosvetového predaja dostane 7. novembra za maloobchodnú cenu, ktorá bola stanovená na 499 dolárov.

Nová herná konzola Microsoft Xbox One X má grafický výkon 6 teraflopov a až 12 GB operačnej pamäte RAM.