Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hráčsky audio systém Creative BlasterX Kratos S5

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
7. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je nič lepšie ako keď sa vizuálny zážitok spojí s tým zvukovým. Svoje vedia o tom najmä hráči počítačových hier. Práve zvuk ich ešte viac vtiahne do deja. V ústrety im preto prichádza reproduktorový systém z dielne Creativu, s názvom BlasterX Kratos S5.

Zostavený je z dvoch reproduktorov so 4-palcovými drajvermi a subwoofera so 6 a pol palcovým drajverom. Ozvučnice sú postavené z dreva pre lepšie tlmenie rezonancií a prirodzenejší zvuk oproti bežným plastovým materiálom.

Keďže je zariadenie z dielne vývojárov známeho Soundblastera, teda legendárnej počítačovej zvukovej karty, obsahuje aj možnosť previesť zvuk z počítača, cez USB konektor, do analógovej podoby. Používa pritom až 24 bitový digitálny prevodník. Všetky vstupy aj výstupy sú pritom umiestnené na zadnej strane subwoofera. Nájdeme tu i možnosť pripojiť zdroje cez analógové vstupy. No a k dispozícii je aj audio kontroler. Slúži pre ovládanie hlasitosti, ale zároveň aj ako vstup pre slúchadlá a mikrofón.

Hráčsky audio systém Creative BlasterX Kratos S5.

Aby repro systém zbytočne nemíňal elektrickú energiu, má vzadu prepínač, pre automatickú aktiváciu systému, prípadne pre automatické vypnutie sa po 20 minútach, ak nezaznamená žiaden audio signál na vstupe. Za zmienku stojí ešte technológia Aurora Reacting Lighting. Prináša vizuálne efekty s hrou svetla cez LED diódy v reproduktoroch. Všetko sa dá ovládať aj cez aplikáciu pre PC, BlasterX Acoustic Engine Pro, cez ktorú sú k dispozícii rozšírené možnosti ako celé zariadenie nastaviť podľa vlastných potrieb.