Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Brutálny výkon GTX 1080 sa zmestil do tenučkého tela notebooku Asus

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odnož taiwanského Asusu, značka Republic of Gamers, je určite známa náruživým hráčom počítačových hier. Veľké portfólio týchto herných zariadení sa rozrástlo o nový herný notebook ROG Zephyrus, ktorý sa vďaka svojej hrúbke len 16,9 milimetrov označil za najtenší herný notebook na svete. Napriek tomu sa v jeho tele ukrýva brutálna herná sila.

Herné notebooky sú zamerané na výkon a k tomu musí zodpovedať aj ich chladenie. Aj preto ich hrúbka nebýva najtenšia. To však nie je prípad nového herného notebooku ROG Zephyrus z dielne spoločnosti Asus. Ten má najväčšiu hrúbku 17,9 milimetra, ktorá sa na jeho opačnom konci zmenšuje na neuveriteľných 16,9 milimetra.

Spoločnosť Asus predstavila nový herný notebook ROG Zephyrus.

Notebook má 15,6 palcový displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz a s podporou širokého pozorovacieho uhla. Poteší aj 100 percentný sRGB farebný gamut a technológia G-Sync od spoločnosti Nvidia, ktorá slúži pre úpravu obnovovacej frekvencie s výkonom grafickej karty, aby sa eliminovalo oneskorenie a trhanie obrazu. Srdcom nového notebooku je procesor Intel Core Kaby Lake i7 a najmä výkonná grafická karta Nvidia GeForce GTX 1080. Ako býva zvykom u herných notebookov, aj v tomto prípade je klávesnica podsvietená.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus má v najtenšom mieste hrúbku len 16,9 milimetra.

Pri takmto poriadnom výkone je samozrejme dôležité zabezpečiť aj dobré chladenie. To výrobca vyriešil prostredníctvom technológie Active Aerodynamic System s ventilátorom, ktorý má zakrivený povrch a vodiace prvky pre rýchlejšie odvádzanie teplého vzduchu od kľúčových komponentov.

ROG Zephyrus je po softvérovej stránke vybavený Windows 10 Creators Update, o ktorom sa hovorí, že zlepšuje výkonnosť hier pomocou nového režimu Windows Game Mode, zatiaľ čo streamovanie hier má na starosti služba Microsoft Mixer.

Nový herný notebook Asus ROG Zephyrus bude k dispozícii od konca júna. Jeho cena sa začína na úrovni 2299 dolárov.

Herný notebook Asus ROG Zephyrus je osadený výkonnou grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1080.