Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung predstavil flexibilný Notebook 9 Pro s podporou pera S-Pen

Samsung predstavil flexibilný Notebook 9 Pro s podporou pera S-Pen
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung uviedol najnovší prírastok do svojej produktovej línie notebookov s jednoduchým označením Notebook. Nový model nesie názov Notebook 9 Pro a okrem iného je vybavený 360 stupňovým otočným závesom, dotykovým displejom s podporou pera S-Pen a procesorom 7. generácie Intel Core i7.

Konvertibilný notebook Samsung Notebook 9 Pro sa vďaka svojmu 360 stupňovému závesu dá použiť v režime tabletu, kedy je klávesnica otočená úplne pod displejom, v režime stanu alebo klasickom režime pracovného notebooku. Súčasťou výbavy je aj dotykové pero S-Pen, ktoré nevyžaduje žiadne nabíjanie batérie a podporuje funkcie pre písanie rukopisom Windows Ink, pre záznam poznámok či skicovanie na dotykovom displeji v akomkoľvek režime konvertibilného notebooku. Pravdepodobne najpohodlnejší z nich bude režim tabletu.

Spoločnosť Samsung predstavila konvertibilný notebook s názvom Notebook 9 Pro.

Notebook 9 Pro má v menšej verzii rozmery 310 x 217 x 16 milimetrov a váži 1,3 kilogramu, takže je dostatočne tenký a ľahký na pohodlný prenos. K dispozícii bude vo veľkosti s 13,3 palcovým a 15 palcovým displejom. Obe verzie sú poháňané procesorom 7. generácie Intel Core i7, k dispozícii majú 256 GB úložného priestoru, 54 Wh batériu s rýchlym nabíjaním cez port USB-C. Čo sa týka portov, tak tu výrobca nešetril, notebook má dva porty USB 3.0, jeden USB-C, spolu s HDMI a čítačkou microSD kariet. Notebook 9 Pro podporuje funkciu rozpoznávania tváre používateľa Windows Hello pre rýchle a bezpečné prihlásenie.

Samsung Notebook 9 Pro má 360 stupňový otočný záves a podporuje dotykové pero S-Pen.

Väčší model s 15 palcovým displejom je osadený grafickou kartou AMD Radeon 540 a do vienka dostal aj väčšiu kapacitu operačnej pamäte RAM, konkrétne 16 GB oproti 8 GB v modeli notebooku s 13,3 palcovým displejom.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neuviedla presné ceny ani dostupnosť nových konvertibilných notebookov Notebook 9 Pro, no očakáva sa, že na trh by sa mali dostať v nasledujúcich mesiacoch.