Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojica notebookov Acer je navrhnutá pre prácu a zábavu

Dvojica notebookov Acer je navrhnutá pre prácu a zábavu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Acer oznámila nové prírastky do svojej veľkej rodiny notebookov, konkrétne ide o model Nitro 5, ktorý je navrhnutý ako prenosný herný počítač, a model notebooku Spin 1, ktorý sa zameral hlavne na prácu a kreatívne možnosti na cestách.

Nový herný notebook Nitro 5 môže byť osadený grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1050 Ti alebo AMD Radeon RX550. Hoci tieto dve grafické karty sa radia k spodným priečkam súčasných generácií, sú viac ako schopné pre hranie dnešných hier v strednej alebo jemne vyššej kvalite. Kapacita operačnej pamäte RAM pritom môže narásť až na úctyhodných 32 GB DDR4.

Herný notebook Acer Nitro 5.

Čo sa týka vnútorného úložiska notebooku Acer Nitro 5, to je vo forme SSD disku s kapacitou až do 512 GB, s voliteľným záložným klasickým diskom s kapacitou 2 TB. Displej s uhlopriečkou 15,6 palca pracuje v rozlíšení 1080p. Konektivitu obstarajú porty, medzi ktoré patrí HDMI 2.0, jeden port USB typu C, jeden port USB 3.0 a dva porty USB 2.0.

Herný notebook Acer Nitro 5.

Notebook Spin 1 je určený pre tvorivú prácu na cestách, čomu zodpovedá aj jeho hmotnosť len 1,3 kilogramu a hrúbka 0,5 centimetra. Vo vnútri bije srdce procesoru Intel Pentium alebo Celeron, ktorému sekunduje operačná pamäť vo veľkosti 4 GB DDR3L RAM. Vnútorné úložisko eMMC môže mať kapacitu 32 GB, 64 GB alebo 128 GB.

Spin 1 má 11,6 palcový dotykový displej s rozlíšením Full HD, na ktorom sa dá pracovať buď s prstom alebo s voliteľným perom Active Stylus. Podobne ako ostatné zariadenia z rodiny Spin, aj u tohto modelu má klávesnica otočný záves s možnosťou otáčania o 178 stupňov. To používateľom prináša široké možnosti pri prezeraní a práci s notebookom. Výdrž batérie je udávaná na približne 8 hodín. Možnosti pripojenia zahŕňajú Bluetooth, HDMi, USB 3.1 a 2., a microSD.

Notebook Acer Spin 1 so závesom klávesnice, ktorý je otočný o 178 stupňov.

Notebooky Acer Nitro 5 a Spin 1 budú vybavené operačným systémom Windows 10. Séria Nitro 5 bude v Európe k dispozícii od augusta, s cenami začínajúcimi sa od 1099 EUR. Notebooky Acer Spin 1 sa na pulty v obchodoch dostanú v júli, s cenami od 399 EUR, podľa zvolenej konfigurácie.

Notebook Acer Spin 1 so závesom klávesnice, ktorý je otočný o 178 stupňov.