Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo a Google ohlásili spoluprácu na Daydream Standalone VR headsete

Lenovo a Google ohlásili spoluprácu na Daydream Standalone VR headsete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosti Lenovo a Google sa opäť spojili, tento raz aby spoločne priniesli nový produkt virtuálnej reality, ktorý je navrhnutý pre bežných používateľov.

Spoločnosť Lenovo a Google prinášajú prvé náhľady Daydream Standalone headsetu. Pôjde o jedno z prvých zariadení s WorldSense, ktoré vám umožní pohybovať sa v priestore a objavovať virtuálne prostredie, akoby ste boli priamo v ňom: uhýbali sa, mávali a vyskakovali pre dosiahnutie ešte intenzívnejšieho zážitku.

Tento produkt reprezentuje najnovšiu spoluprácu medzi spoločnosťami Lenovo a Google. Už v roku 2016 bol predstavený Lenovo Phab 2 Pro, prvý smartfón s funkciou Tango. Kým Phab 2 Pro umožnil využívať AR v smartfónoch, tento samostatný headset je navrhnutý špecificky pre intenzívnu VR.

Spoločnosti Lenovo a Google ohlásili spoluprácu na Daydream Standalone VR headsete.

Čo je Standalone VR headset?

 

Iné podobné VR zariadenia si vyžadujú komplexné nastavenia spoliehajúce sa na externé senzory (standalone headsety majú zabudované senzory). Standalone headset od spoločnosti Lenovo zintenzívňuje prežívanie VR. Stačí ho zdvihnúť a hrať.

Je to úplne iné ako Daydream VR pre smartfóny, nakoľko WorldSense vnáša prirodzenosť pohybov do 3D prostredia. Uhýbajte sa pri vybíjanej alebo uskakujte do strán, aby ste sa vyhli nepriateľom, keď sa začnú približovať k vašej pozícii.

Bežní používatelia tak čoskoro získajú možnosť intenzívnych zážitkov vo virtuálnej realite. Vývojári budú môcť zasa odomknúť funkcie, ktoré väčšina používateľov nikdy predtým nezažila. Virtuálna realita, jednoduchá na použitie a plná zážitkov, sa tak k vám dostane už čoskoro. Spoločnosť Lenovo už čoskoro prinesie ďalšie podrobnejšie informácie.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)