Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Infračervený ohrievač udrží počas práce na počítači vaše ruky v teple

Infračervený ohrievač udrží počas práce na počítači vaše ruky v teple
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas chladných dní sa síce pri práci alebo hraní na počítači môžeme teplo obliecť, no naše ruky na klávesnici sú nechránené a dlhším časom môžu v slabšie vykurovanom prostredí skrehnúť, čo nie je vôbec príjemné. Na pomoc však prichádza zariadenie Envavo Heatbuff od vývojárov z Dánska, ktoré je umiestnené tesne nad klávesnicou a ohrieva ruky používateľa bez toho, aby sa zohrievalo samotné zariadenie alebo klávesnica pred ním.

Podľa tvorcov ohrievača Envavo Heatbuff je to možné vďaka vyžarovaniu infračervených krátkych vĺn, ktoré dokážu udržať ruky používateľa v teple. Rozpätie vlnových dĺžok je nastavené pre zohrievanie v teplotnom rozmedzí medzi 20 ° C až 30 ° C bez toho, aby bola zasiahnutá klávesnica alebo samotný ohrievač, čo znamená, že by ste si nemali spáliť ruku, ak sa s ňou posuniete proti ohrievacej jednotke.

Ohrievač Envavo Heatbuff využíva infračervené lúče krátkych vĺn pre ohrievanie rúk používateľa

Zariadenie sa dá nastaviť do uhlov tak, aby ohrievalo obe ruky na klávesnici, no nie je isté či teplo dosiahne aj na ruku, s ktorou sa ovláda myš. Ohrievač sa pripája priamo do elektrickej zásuvky a je pomerne energeticky účinný medzi 2 a 300 wattmi. Údajne tiež pracuje potichu sa dá sa ľahko zbaliť a preniesť v prípade potreby.

Ohrievač Envavo Heatbuff by mal pomôcť ľuďom, ktorí trávia veľa času za počítačom a majú chladné ruky, vrátane hráčov, administratívnych pracovníkov, umelcov, grafikov, profesionálnych e-sport hráčov, či ľudia so zlým krvným obehom alebo stavom, akým je artritída.

Ohrievač Envavo Heatbuff sa sám nezohrieva a nezohrieva ani klávesnicu pred ním

Výrobca momentálne hľadá finančné prostriedky prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Doteraz sa mu podarilo vyzbierať viac ako 270 000 DKK, pričom požadovaná suma bola 75 000 DKK: Ohrievač Envavo Heatbuff sa dá získať finančnou zástavou v sume 499 DKK (67 EUR), pričom maloobchodná cena je stanovená na 699 DKK (100 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, ohrievač by mal byť podporovateľom kampane distribuovaný v decembri 2017, čo bude príhodná doba.

Ohrievač Envavo Heatbuff sa dá nastaviť do uhlov tak, aby ohrieval obe ruky používateľa na klávesnici