Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Legion hľadá legionárov!

Lenovo Legion hľadá legionárov!
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
20. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo oficiálne privítalo nových členov veľkej IT rodiny aj na Slovensku. V sobotu, 18.3.2017, sa tak v bratislavskej Eurovei zišli najväčší herní fanúšikovia, aby spolu pokrstili technologických nováčikov v podobe dvoch notebookov, a to LENOVO Y520 a Y720. Oba pritom výrobca uviedol na svetlo sveta ešte na výstave CES 2017 v januári v LAS VEGAS.

Miniaturizácia a zvyšovanie výkonu priniesli množstvo inovácií aj v oblasti herných mašín. Poriadny výkon, teda taký aký je potrebný aj pre hranie hier, sa tak dostal už aj do notebookov. Dôkazom je nová rodina Lenovo Legion.

Lenovo Legion Y520 Y720

Nová herná podznačka Lenovo Legion prináša ešte viac výkonu do svojich zariadení. Notebook Lenovo Legion Y520 si v kompaktných rozmeroch prináša presne toľko výkonu, koľko ho treba počas hrania s kamarátmi. Spoľahlivý herný výkon sa ukrýva priamo v srdci Lenovo Legion Y520, ktorým je procesor až po 7. generáciu Intel® Core™ i7. Tomu môže sekundovať grafická karta až po NVIDIA® GeForce® GTX 1050, ktorá v kombinácii s možnosťou až 16 GB DDR4 pamäte zdolá aj tie najnovšie herné tituly bez zaváhania. Tých sa vám do Lenovo Legion Y520 zmestí pomerne dosť vďaka možnostiam úložného priestoru. Na výber je od veľkosti 128 GB až po 512 GB v prípade PCIe SSD diskov alebo sa dá siahnuť po veľkokapacitných diskoch SATA HDD od 500 GB až po veľkosť 2 TB. To všetko sa zmestí do celokovového tela s odolným matným povrchom, ktoré oceníte najmä pri prenášaní. Lenovo Legion Y520 vás pritom ani nezaťaží, pretože s váhou len 2,5 kg bude ideálnym spoločníkom na cesty.

Lenovo Legion Y520 Y720

Hráči nevyhľadávajú len samotný výkon. Pri výbere herného zariadenia sa zameriavajú aj na ďalšie parametre, ktoré ešte viac umocnia ich herný zážitok. Lenovo Legion Y520 ich ponúka hneď niekoľko. Svojich protivníkov môžete sledovať na 15,6“ FHD displeji s IPS technológiou a antireflexnou úpravou, ktorý ponúka široké pozorovacie uhly a živé farby. Dvojica 2W reproduktorov Harman™ s technológiou Dolby Audio™ Premium sa postará o to, aby ste mali pocit, že sa nachádzate priamo v hre. Obmedzovať sa nemusíte ani pri nočných súbojoch. Presné údery a rýchlu odozvu zabezpečí klávesnica s 1,7 mm zdvihom kláves a voliteľnou možnosťou podsvietenia.

Vďaka širokej možnosti konektivity sa môžete pripojiť k vašim spolubojovníkom nech ste kdekoľvek. K dispozícii máte 1x USB typu C, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0 a HDMI port. Po pripojení na sieťový kábel si môžete užívať rýchlosť až po 1000M gigabitový ethernet. Samozrejmosťou je WLAN 1x1 WiFi 802.11 alebo 2x2 WiFi 802.11, či Bluetooth® 4.1. Nechýba ani vstup pre mikrofón, zvukový konektor a čítačka kariet 4 v 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC).

Notebook Lenovo Legion Y520 bude dostupný koncom marca 2017 za cene od 899 EUR u autorizovaných predajcov značky Lenovo.

Lenovo Legion Y520 Y720

Starším a výkonnejším bratom Lenovo Legion Y520 je Legion Y720, ktorý je prvým notebookom na svete s revolučnou audio technológiou Dolby Atmos®. Spája v sebe výkonný procesor, grafiku, hardvér a integrovanú bezdrôtovú podporu ovládača Xbox pre nepretržitý a pohlcujúci herný zážitok.

Výkon ponúkne 7. generácia procesorov Intel® Core™ i7 alebo i5 v spojení s grafickou kartou NVIDIA® GeForce® GTX 1060. Ešte lepšiu hrateľnosť prináša až 16 GB DDR4 RAM pamäte, s ktorou môžete naraz spustiť a streamovať obľúbenú hru, chatovať alebo počúvať hudbu, a to bez zaseknutia. Trápiť sa nebudete ani s úložným priestorom. Archivujte si všetky hry, hudbu a filmy na disk PCIe SSD s kapacitou 128 GB až po 512 GB, prípadne siahnite po veľkokapacitných diskoch SATA HDD od 500 GB až po veľkosť 2 TB. Lenovo Legion Y720 notebook je dokonca vybavený Thunderbolt™ 3, vysoko rýchlostným rozhraním pre pripojenie periférnych zariadení, aby ste sa mohli zapojiť a hrať rýchlosťou blesku.

Lenovo Legion Y720 si prináša aj sériu inovácií, ktoré hráča ešte viac vtiahnu do virtuálneho sveta. Ten je zobrazovaný na voliteľnom 15,6“ UHD displeji s IPS technológiou a antireflexnou vrstvou. Pre ovládanie je na výber voliteľná mnohofarebná programovateľná klávesnica alebo integrovaná bezdrôtová podporoa pre Xbox ovládač.

Lenovo Legion Y520 Y720

Y720 má navyše aj certifikát Oculus, čo znamená, že jednoduchým pripojením VR setu do HDMI portu ste pripravení ponoriť sa do hlbín virtuálnej reality. Mnohí znalci z odvetvia sa pritom zhodujú na tom, že z VR sa stáva najväčší hráčsky trend pre rok 2017. Notebook Lenovo Legion Y720, vybavený grafikou NVIDIA GeForce® GTX 1060, je už pripravený na VR.

Hry bude sprevádzať zvuk budúcej generácie, ktorý sa bude šíriť prostredníctvom dvoch 2W JBL® reproduktorov s podporou 3W subwoofera a technológiou Dolby Atmos®.  Tá bola teraz prvýkrát použitá aj v notebooku.

Lenovo Legion Y520 Y720

Báť sa netreba ani prehriatia, pretože Lenovo Legion Y720 má optimalizované tepelné chladenie, ktoré zabezpečia dva kovové ventilátory a zadný ventilačný otvor.

Notebook Lenovo Legion Y720 má aj široké možnosti konektivity. K dispozícii je 1x USB typu C (Thunderbolt™ 3), 3x USB 3.0 a HDMI port. Pripojiť k sieti sa dá buď cez sieťový kábel a užívať si prenosovú rýchlosť až po 1000M gigabitový ethernet, alebo prostredníctvom WLAN 2x2 WiFi 802.11.

Lenovo Legion Y520 Y720

Tí najnáročnejší hráči určite siahnu aj po špeciálnych doplnkoch a príslušenstve zo série Y. Výhodu pred súpermi ponúka presná optická herná myš a stereo slúchadlá. Pre lepšie a bezpečné prenášanie ocenia zasa niektorí vystužený batoh, do ktorého sa dá Lenovo Legion Y720 zbaliť.

Notebook Lenovo Legion Y720 bude dostupný koncom marca 2017 za cene od 1399 EUR u autorizovaných predajcov značky Lenovo.