Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC vám do virtuálnej reality prenesie akýkoľvek objekt

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
3. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svet virtuálnej reality naberá na obrátkach a v podstate nie je výstava elektroniky, kde by nebola zastúpená aj táto kategória. HTC tiež prispelo so svojou troškou do mlyna a na MWC 2017 predstavilo maličké zariadenie, ktoré vám pomôže viacej si vychutnať virtuálnu realitu.

Je ním HTC Vive tracker. Maličké zariadenie v podobe akejsi trojrohej korunky môžete pripevniť na prakticky akýkoľvek predmet a váš systém virtuálnej reality bude presne vedieť jeho polohu, ako aj uhol naklonenia. Napríklad v prípade tréningu baseballu, môžete nasadiť Vive tracker na spodný koniec pálky a program bude presne vedieť ako rýchlo ste udreli a či ste trafili.

HTC Vive tracker pre prenesenie akéhékoľvek predmetu do virtuálnej reality

Samozrejme tým to nekončí, Vive tracker môžete pripevniť napríklad na hasičskú hadicu, či meč. Dokonca aj na ruku. Toto zariadenie potom prakticky čokoľvek zmení na príslušenstvo virtuálnej reality. Ak radi hráte bojové hry, môžete si Vive tracker pripevniť na vlastnú airsoftovú zbraň (teda pokojne aj reálnu, ak takú vlastníte, no pozor na bezpečnosť) a zážitok z hrania bude ďaleko lepší, ako keby ste mali akúsi prapodivnú plastovú repliku.

HTC Vive tracker pre prenesenie akéhékoľvek predmetu do virtuálnej reality

Cena je ohlásená okolo 100 dolárov, takže by toto zariadenie mohlo nájsť širšie uplatnenie a tým pádom aj širšiu hráčsku komunitu. A možno si raz so skutočným mečom v hre zakričíte "Za Frodá!".

HTC Vive tracker pre prenesenie akéhékoľvek predmetu do virtuálnej reality