Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft Office pridáva podporu pre Touch Bar od Apple

Microsoft Office pridáva podporu pre Touch Bar od Apple
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kancelársky balík Microsoft Office pridáva podporu pre rozhranie Touch Bar, ktoré predstavila spoločnosť Apple s novým MacBookom vlani v októbri. Podpora je k dispozícii všetkým používateľom Microsoft Office 2016 pre Mac a obsahuje dotykové skratky pre Word, PowerPoint a Excel. Podpora Outlook bude dodaná neskôr.

Funkcionalita rozhrania Touch Bar by mohla priniesť zvýšenú produktivitu pre aplikácie Microsoft Office. Napríklad vo Worde hrá dôležitú úlohu funkcia Focus Mode, kedy sa dokument, na ktorom pracujete, roztiahne na celú obrazovku, pričom Touch Bar obsahuje všetky dôležité príkazy Wordu, ako sú štýly písma a odsekov.

Kancelársky balík Microsoft Office pridáva podporu pre dotykové rozhranie Touch Bar v MacBookoch

V aplikácii PowerPoint môže Touch Bar pomôcť s manipuláciou s grafikou, napríklad dotykovými skratkami pre prístup, pohyb a rotáciu obrázkov. V režime Slideshow View ponúkne Touch Bar miniatúrne náhľady snímok prezentácie a časovač pre nastavenie prezentácie jednotlivých záberov.

Touch Bar môže slúžiť pre rýchle vyvolanie skratiek nástrojov v aplikáciách Microsoft Office

V aplikácii Excel pre zmenu Touch Bar prináša rýchly prístup k nedávno požitým funkciám, rovnako ako nastavenie pre okraje, farby buniek a grafy. Pre Outlook bude poskytovať podobné skratky najbežnejších príkazov, no na túto podporu si bude ešte treba nejaký ten čas počkať, kým Microsoft vydá patričnú aktualizáciu.

Touch Bar momentálne podporujú aplikácie Word, Excel a PowerPoint, aplikácia Outlook sa pridá v neskoršej aktualizácii

Podpora rozhrania Touch Bar v kancelárskom balíku Microsoft Office by mohla byť prínosom pre viacerých používateľov, ktorí doteraz nenašli príliš využitia pre Touch Bar. A možno sa časom pridá aj viac výrobcov softvéru, aby toto dotykové rozhranie nezostalo len peknou inováciou, ktorá prináša málo praktického úžitku.