Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Logitech vydáva webovú kameru s kryštálovo čistým rozlíšením 4K

Logitech vydáva webovú kameru s kryštálovo čistým rozlíšením 4K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S postupným rozširovaním zariadení s vysokým rozlíšením 4K, ako sú televízory, fotoaparáty či kamery, bolo len otázkou času, kým sa vysoká kvalita obrazu dostane aj do segmentu webových kamier. A nemuseli sme ani dlho čakať, Logitech totiž predstavil svoju prvú webovú 4K kameru s názvom Brio 4K Pro Webcam.

Logitech popisuje Brio ako „dosiaľ jeho najlepšiu webovú kameru“, ktorá sa okrem vysokého rozlíšenia môže pochváliť aj podporou HDR a Windows Hello pre prihlasovanie používateľa do systému Windows pomocou rozpoznávania tváre. Technológia HDR zase prináša živšie a kontrastnejšie farby aj pri nízkych alebo jasných svetelných podmienkach.

Spoločnosť Logitech predstavila webovú kameru Brio 4K Pro Webcam s plným rozlíšením 4K

Webová kamera Logitech Brio 4K Pro Webcam má zorné pole výhľadu 90 stupňov, ktoré si používateľ môže cez voliteľný softvér znížiť na 65 alebo 78 stupňov. Kamera umožní uskutočniť videohovory v plnom rozlíšení 4K, teda 4096 na 2160 bodov, a to pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. K dispozícii sú aj režimy zobrazenia v rozlíšení 1080p (1920 na 1080 bodov) v rýchlosti 30 alebo 60 snímok za sekundu, alebo v 720p (1280 na 720 bodov) v rýchlosti 30, 60 alebo až 90 snímok za sekundu. Pri rozlíšení 1080p je tiež možné využiť 5 násobné digitálne priblíženie.

Webová kamera Logitech Brio 4K Pro Webcam podporuje Windows Hello pre biometrickú autentizáciu v systéme Windows 10

Podpora biometrickej autentizácie cez Windows Hello prináša používateľom schopnosť sa prihlásiť do operačného systému Windows 10 iba pomocou zosnímanie ich tváre namiesto zadávania hesla. Webová kamera má tiež bezpečnostnú uzávierku objektívu a disponuje duálnym všesmerovým mikrofónom s technológiou potláčania šumu. Funkcia pre nahradenie pozadia zase prináša možnosť streamovania videí s vlastným nastaveným pozadím.

Webová kamera Brio má rozmery 27 x 102 x 27 milimetrov a váži len 63 gramov. K počítaču sa môže pripojiť prostredníctvom portu USB 2.0 typu A, USB 3.0 typu A alebo C. Logitech Brio 4K Pro Webcam je už teraz k dispozícii za cenu 239 EUR.

Webová kamera Logitech Brio 4K Pro sa môže tiež pochváliť technológiou spracovania obrazu HDR