Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka Velop-u už ani centimeter štvorcový bez Wifi signálu!

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
3. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Všetci to poznáme, čo aký silný Wifi router máme, vždy sa nájde miesto v byte či dome, kde je signál slabý a často padá. A hlavne pri aplikáciách, ktoré vyžadujú neustálu konektivitu, ako sú aj veľmi populárne hry, je to problém mierne povedané rozčuľujúci.

Sú samozrejme rôzne riešenia, ktoré relatívne ľahko rozšíria pole pôsobnosti Wifi routera, ale často sa bijú, alebo zvládajú len obmedzený počet používateľov. Pohodlné a spoľahlivé riešenia priniesli už aj Google, či veľmi populárny NetGear, ale do hry sa vrátil aj jeden starší hráč, a to LinkSys.

Tomuto výrobcovi sa podarilo spraviť veľmi elegantné riešenie pre pokrytie každučkého miesta Wifi signálom. Systém nazval tajom Velop a odporúčaná zostava sa skladá z troch akoby vežičiek, podobných reproduktorom, ktoré spolu vytvoria najstabilnejšiu a najrýchlejšiu domácu Wifi sieť súčasnosti.

Wifi router Velop od spoloťnosti LinkSys by mal stabilným signálom pokryť celú domácnosť

Systém získal na rýchlosti a spoľahlivosti hlavne vďaka trojpásmovému Wifi riešeniu, kde v prípade výpadkov jedného z pásiem komunikuje cez zvyšné dve. Tým prekonal aj riešenie od Googlu či NetGearu, ktoré majú dvojpásmové riešenia. Rýchlosť by mala byť dostatočná aj na priame streamovanie 4K videí. Samozrejme zatiaľ je toto riešenie predimenzované, z pohľadu bežného používateľa predsa len nie je veľa domácností, ktoré využívajú stabilne rýchlosť nad 100 Mbps.

Trojbodový Velop systém je dimenzovaný pre štvorizbové či až päťizbové byty, či väčšie domy. V prípade menších bytov sa dá kúpiť aj dvojsada týchto zariadení, ktorá pokryje napríklad bežný slovenský trojizbový byt.

Systém Wifi routera Velop je rýchly vďaka trojpásmovému riešeniu prenosových pásiem

Zaujímavosťou je prepojenie systému s asistentkou Alexa od Amazonu, ktorá nielenže pomôže nastaviť ideálne riešenie pre daný priestor, ale vďaka nej sa môže návšteva napojiť na hosťovský mód a Alexa im prečíta nahlas prístupový kód. Táto funkcia sa dá pochopiteľne vypnúť v prípade, že by hrozilo zneužitie kódu.

Je jasné, že tieto riešenia získavajú na dôležitosti hlavne s rastúcim počtom zariadení v domácnosti, ktoré k svojmu fungovaniu potrebujú Wifi. A tak je len otázka času, keď bude podobné zariadenie v každej domácnosti.

Wifi router Velop je dimenzovaný pre pokrytie veľkých bytov a väčších domov