Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aká bude virtuálna realita na CES® 2017 vo Vegas?

Aká bude virtuálna realita na CES® 2017 vo Vegas?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
30. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľké očakávania v oblasti virtuálnej reality vkladajú spotrebitelia aj vystavovatelia do najväčšej spotrebiteľskej výstavy elektroniky CES® v Las Vegas, ktorá sa uskutoční v dňoch 5. - 8. januára 2017.

Jedným z popredných kľúčových rečníkov deň pred štartom podujatia CES® 2017 bude spoluzakladateľ a CEO spoločnosti NVIDIA, Len-Hsun Huang. Spoločnosť totiž v súčasnosti zohráva ústrednú úlohu v oblasti technológií, ktoré menia náš svet. Stala sa silným hráčom v priemysle zameranom na oblasť umelej inteligencie, autonómnych vozidiel, hernej zábavy, virtuálnu realitu nevynímajúc. A práve v týchto vymenovaných oblastiach prisľúbila NVIDIA prelomové odhalenia, ktorými sa bude ďalší rok vo svete technológií uberať.CES® 2017

Keďže rok 2016 bol akýmsi prelomom toho, aby sa virtuálna realita začlenila do reálneho života, rok 2017 sa bude niesť už na druhej vlne inovácií. Spoločnosti investujú čoraz väčšie financie do vývoja a výskumu v tejto oblasti. Napríklad len v roku 2016 zaznamenal predaj headsetových súprav pre sprostredkovanie VR až 296 % nárast oproti roku 2015.

Svoje zastúpenie vo výstavnej hale virtuálnej a rozšírenej reality prisľúbili aj ďalší top producenti ako Immerex, HumanEyes, Giroptic, Occipital, NASA, Sony, C Space. Očakávania by mali naplniť nové generácie čipov, snímačov, pohybových senzorov, headsetových súprav, ovládačov na ruky a ďalšie.

Virtuálna realita

Aj redakcia Techpedia.SK sa už teraz teší na novinky, ktoré pre vás bude zbierať na výstave, ktorá zaberie takmer 230 tisíc metrov štvorcových priestorov. Preletíme Atlantický oceán, prekonáme časové pásmo (aj únavu) a 4 dni sa budeme predierať davom 3 887 vystavovateľov a 180 tisícov očakávaných návštevníkov, aby sme vám sprostredkovali to najlepšie na svete. V prípade CES® 2017 to platí určite.