Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S novým príslušenstvom pre HTC Vive sa dá vychutnať virtuálna realita bez kábla

S novým príslušenstvom pre HTC Vive sa dá vychutnať virtuálna realita bez kábla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuálna realita je fenoménom posledného obdobia a viacerí výrobcovia jej preto venujú pozornosť. Medzi prvými zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality bol aj headset HTC Vive, ktorý však mohol používateľa obmedzovať v prieskume virtuálnej reality dlhým káblom, ktorým je zariadenie prepojené s počítačom. Spoločnosť HTC sa to však chystá zmeniť prostredníctvom experimentálneho príslušenstva pre bezdrôtové pripojenie.

Spoločnosť TPCAST plánuje vydanie príslušenstva s pracovným názvom „VIVE tether-less upgrade kit“ v 1. štvrťroku 2017. Vývoj bol financovaný cez program Vive X accelerator, ktorý zastrešuje práve HTC. Toto príslušenstvo by teda malo premeniť headset HTC Vive na bezdrôtové zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality.

Hoci existujú VR headsety pre mobilné telefóny, ako je Gear VR, či Daydream View, nedisponujú dostatočným výkonom a vysokým rozlíšením, pričom im chýba technológia pre sledovanie pozície používateľa. To ponúkajú práve headsety HTC Vive či Oculus Rift.

Príslusšenstvo TPCAST pre headset HTC Vive umožní používateľom bezdrôtové potulky v prostredí virtuálnej reality

Podľa striedmych informácií z tlačových materiálov HTC by malo príslušenstvo TPCAST slúžiť ako bezdrôtový vysielač a prijímač signálu, ktorý sa podľa obrázku pripojí k hornej časti popruhu HTC Vive, pričom batéria je umiestnená na zadnej strane headsetu. Príslušenstvo by sa malo podľa vyjadrenia HTC dodávať s jednou štandardnou batériou, pričom možnosť dokúpenia druhej batérie bude na programe o čosi neskôr. HTC taktiež sľubuje výrazný rozdiel v latencii v porovnaní s terajším káblovým prevedením.

Príslušenstvo TPCAST pre bezdrôtové pripojenie sa montuje na horný popruh headsetu HTC Vive, pričom batéria je umiestnená na jeho zadnej strane

Momentálne je nové príslušenstvo pre HTC Vive k dispozícii vo forme takzvanej „Preview edition“, ktorá je dostupná na pred objednávku v limitovanom množstve pre spotrebiteľov v Číne. Zatiaľ nie je plánovaná dodávka do iných krajín. Bezdrôtové príslušenstvo TPCAST sa predáva za 1499 CNY, čo je v prepočte okolo 204 EUR.