Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablet Yoga Book vám otvorí nové možnosti kreatívnej tvorby

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
28. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

„Mobilnosť nadovšetko,“ tak to je heslo, s ktorým sa do vývoja zariadenia Yoga Book vybral čínsky výrobca Lenovo. Jeho vývoj trval tri roky, no určite to stálo za to. Výsledkom je tak nepochybne jedno z najmenších zariadení na svete, ktoré v sebe spája hneď viacero zariadení.

V prvom rade je to tablet, takže sa dá využiť ovládanie dotykom prsta, ale aj samotným digitálnym perom Stylus. V tomto smere stroj zaujme tých, ktorí radi kreslia, skicujú alebo pracujú v niektorom odvetví dizajnu.

S 10 palcovou Full HD obrazovkou je však so známym elegantným mechanizmom, ktorý reprezentuje modely Yoga, prepojená ešte jedna plocha, trošku tmavšia. Práve tá sa dá využiť multifunkčne, či už pre použitie Stylusu pre kreslenie a navrhovanie, ale aj na písanie poznámok. A dokonca aj priamo na papier.

V spojení s digitálnym perom totiž Yoga Book dokáže prenášať pohyby pera aj pri písaní poznámok do digitálnej podoby. Aby to Lenovo umocnilo, tak jeden jediný Stylus má hrot nielen pre dotykové ovládanie, ale aj pre písanie poznámok atramentom.

Tablet Yoga Book vám otvorí nové možnosti kreatívnej tvorby

A koho by už pero nebavilo, môže písať na klávesnici. Jej tlačidlá síce na prvý pohľad nevidíte, keďže nie sú vystúpené, ale po stlačení malého tlačidla sa klávesnica aktivuje a na tmavej ploche rozsvieti. Potom sa už Book mení na klasický notebook a asi najtenší na svete, veď jedna jeho strana má hrúbku len o niečo viac ako 4,5 milimetra. Mobilnosť podporuje aj váha 690 gramov.

A čo energia? Tak tej má Book po nabití dosť na 12 hodín fungovania. Zaujímavé je aj to, že výrobca chcel týmto zariadením vyhovieť hneď dvom skupinám, a tak sa do sveta dostane Book so systémom Android 6.0, ale aj Book so štandardným Windows 10. O obe verzie sa pritom vo vnútri postará procesor Intel Atom.

Ide teda naozaj o zaujímavý koncept, ktorý svojou inovatívnosťou zrejme vzbudí pozornosť nejedného nadšenca mobilných zariadení.