Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS ZenBook 3 sa pasoval na kráľa medzi ultrabookmi

ASUS ZenBook 3 sa pasoval na kráľa medzi ultrabookmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ASUS na Slovensku predstavil ZenBook 3 (UX390UA), najprestížnejší notebook na svete s bezkonkurenčne vysokým výkonom a funkciami nabitý smartfón s prémiovým dizajnom, ktorý posúva mobilnú fotografiu na ďalšiu úroveň, ZenFone 3.

ZenBook 3 je vybavený najnovšími procesormi Intel Core i7-7500U a i5-7200U 7. generácie a s iba 11,9 mm profilom je najtenším a najštýlovejším ZenBookom v 5-ročnej histórii značky. Taktiež je jedným z najvýkonnejších. ZenBook 3 má hmotnosť iba 910 gramov a je navrhnutý, aby spĺňal všetky požiadavky náročných mobilných používateľov. Tí sa už nemusia rozhodovať medzi štýlovým spracovaním alebo výkonom.
ZenFone 3 je štýlový telefón pre každého s 5,2 alebo 5,5-palcovým Full HD displejom, procesorom Snapdragon 625 a vynikajúcim 16 MP fotoaparátom.

ASUS ZenBook 3

Najprestížnejší notebook na svete

 

ASUS ZenBook 3 má kompletne prepracovaný dizajn. Je zhotovený z prémiového hliníka, ktorý sa používa v kozmonautike a letectve a má o 50 % vyššiu odolnosť. Vďaka tomuto materiálu sa takisto podarilo znížiť jeho hmotnosť na 910 gramov a hrúbku na 11,9 milimetrov.

ZenBook 3 je na prvý pohľad rozpoznateľný podľa ikonického brúseného kovového povrchu s motívom sústredných kruhov inšpirovaným zenovou filozofiou, ktorý zdobí jeho celokovové telo. Prekrásny zlatistý nádych hrán je výsledkom dvojfázového procesoru pokovania a zmyselný motív dopĺňa unikátne zlaté logo ASUS a zlatisto podsvietená klávesnica.

ASUS ZenBook 3

Bezkonkurenčný výkon

 

ASUS ZenBook 3 je navrhnutý pre maximálny výkon. Je jedným z najtenších a najľahších notebookov s procesorom Intel Core i7-7500U 7. generácie. Výkonne špecifikácie dopĺňa 16 GB LPDDR3 operačná pamäť s frekvenciou 2 133 MHz a 1 TB PCIe 3.0 x 4 solid-state disk (SSD). Nechýba ani obojstranný USB-C port.

Aby bolo možné umiestniť takto výkonné komponenty do ultratenkého tela ZenBooku 3, museli inžinieri spoločnosti ASUS vyvinúť úplne nový systém chladenia využívajúci tie najlepšie komponenty ako je rotor ventilátora z kvapalného kryštalického polyméru (LCP) s hrúbkou 0,3 mm alebo teplovodivé trubice zo zliatiny mede s hrúbkou steny iba 0,1 mm. Tento inovatívny systém chladenia je hrubý sotva 3 mm a ľahko odvádza teplý vzduch ventilátormi ukrytými v pánte. Zaisťuje tak efektívne a tiché chladenie aj pri plnom zaťažení.

ASUS ZenBook 3

Multimédiá bez kompromisu

ASUS ZenBook 3 má detailný 12,5-palcový Full HD (1920 × 1080) displej s výnimočne úzkym rámom so šírkou iba 7,6 mm. Displej je chránený ochranným sklom Corning Gorilla Glass 4 a zaberá 82 % tela. Široké 178° pozorovacie uhly, kontrastný pomer 1000:1 a farebný gamut, ktorý pokrýva 72 % farebného priestoru NTSC, zabezpečujú vysoko realistické zobrazenie.

ZenBook 3 dostal do vienka taktiež úžasný zvuk, ktorý vznikol v spolupráci s odborníkmi z Harman Kardon. Výsledkom je nová generácia audiotechnológie ASUS SonicMaster so štvoricou samostatných vysokokvalitných reproduktorov, ktoré poháňa inteligentný štvorkanálový zosilňovač. ZenBook 3 vďaka tomu reprodukuje skutočne priestorový zvuk, ktorý dodá filmom na čistote a realistickosti. Nič také ste doteraz na notebooku nepočuli.

ASUS ZenBook 3

Maximálna produktivita

 

ASUS ZenBook 3 má plnohodnotnú klávesnicu, ktorú po oboch stranách lemuje iba 2,1 mm rámik. Veľkosť jednotlivých klávesov je 19,8 mm, pričom ich zdvih je 0,8 mm, čo je dvojnásobok v porovnaní s konkurenčnými notebookmi. Výsledkom je pohodlnejšie písanie.

ZenBook 3 je vybavený aj precíznym touchpadom, ktorý bol navrhnutý s dôrazom na maximálne pohodlie a presnosť. Má sklenený povrch, využíva technológiu rozpoznania dotyku dlaňou a podporuje funkciu Smart Gestures a rukou písaný text.

Módny návrhár Fero Mikloško sa stal krsným otcom nového ultrabooku ASUS ZenBook 3

ZenFone 3 – Agilita, krása a čistota

 

ZenFone 3 je držiteľom ocenenia Computex 2016 d&i Award. Zároveň je to smartfón s množstvom funkcií, prémiovým dizajnom a výkonom pre každého. Základom je 5,5-palcový Full HD (1920×1080) Super IPS+ displej s jasom až 500 cd/m2. ZenFone 3 ponúka výborný vizuálny zážitok pri hraní hier, používaní aplikácií a sledovaní multimédií. Vďaka tenkému rámu a 77,3 % pomeru obrazovky k telu je zabezpečená maximálna zobrazovacia plocha pri zachovaní kompaktného tela. Prednú aj zadnú stranu konštrukcie chráni 2,5 D ochranné sklo Corning Gorilla Glass.

ZenFone 3 je vybavený 16 MP fotoaparátom s technológiou ASUS TriTech, ktorá automaticky zaostruje v priebehu 0,03 sekundy. ZenFone 3 je taktiež prvým smartfónom na svete s procesorom Qualcomm Snapdragon 625, integrovaným X9 LTE modemom a 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi konektivitou. Grafický čip na úrovni počítačov a operačná pamäť o veľkoti 4 GB RAM podporujú vynikajúci výkon. ZenFone 3 má 64 GB úložisko a zabudovaný snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a odomkne telefón v zlomku sekundy.

ASUS ZenFone 3

Cena a dostupnosť

 

ASUS ZenBook 3 UX390UA bude na Slovensku dostupný od dnes za cenu od 1 529 EUR v dvoch farebných prevedeniach – v luxusnej kráľovskej modrej a v sofistikovanej farbe ružového zlata so zlatým lemovaním.

ZenFone 3 je na slovenskom trhu v predaji od začiatku októbra za cenu 369 EUR.

Módny návrhár Fero Mikloško sa stal krsným otcom nového ultrabooku ASUS ZenBook 3

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)