Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spoločnosť HP Inc. mení pohľad na stolné počítače

Spoločnosť HP Inc. mení pohľad na stolné počítače
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dva nové počítače HP Pavilion Wave a HP Elite Slice od spoločnosti HP Inc. ponúkajú alternatívu k tradičnej konštrukcii počítačov pre domácnosti a kancelárie. HP transformuje svoje stolné počítače a ponúka zákazníkom výkon, aký potrebujú, v menšom a kreatívnom dizajne.

HP Pavilion Wave bol navrhnutý pre domácu zábavu aj produktivitu a kombinuje výkon stolného počítača a výborný zvuk. Zákazníci, ktorí chcú priestorovo nenáročný počítač tak získajú prístroj s krásnym a kompaktným dizajnom s výkonom veľkého počítača. Základom tohto unikátneho PC je integrovaný audio systém pre lepší zážitok z počúvania hudby, sledovania filmov a komunikácie cez internet. Hlavným prvkom šasi je trojuholníková forma s inovatívnym parabolickým reflektorom a s integrovaným reproduktorom na vrchnej strane počítača pre dokonalý 360° zvuk po celej miestnosti.

Stolný počítač HP Pavilion Wave

HP Elite Slice je najmenší stolný počítač spoločnosti HP, ktorý je navrhnutý pre spoluprácu a komunikáciu. Ide o prvý modulárny firemný počítač s bezdrôtovou konektivitou, ktorý umožňuje zákazníkom zostaviť si PC podľa svojho výberu. Tento desktop mení spôsob, akým je organizovaný kancelársky priestor a vytvára dynamické pracovné prostredie pre väčšiu produktivitu. Všestrannosť, výkon a vysoký stupeň bezpečnosti dohromady zvyšujú mieru efektivity a možnosti spolupráce medzi zamestnancami a zároveň menia pracovný priestor aj štýl práce.

„Zákazníci, ktorí dnes kupujú stolný počítač, chcú eleganciu, inovatívny a výkonný stroj,“ hovorí Achim Kuttler, generálny riaditeľ divízie Personal Systems EMEA v spoločnosti HP Inc. „HP Pavilion Wave a Elite Slice sú výsledkom spojenia technológií a dizajnu, ktoré od základu menia vnímanie stolných počítačov zmenou ich vzhľadu, veľkosti a pridaním funkcií pre nové možnosti využitia.“

Stolný počítač HP Pavilion Wave

HP Pavilion Wave so skvelým zvukom a výkonom pre zábavu aj produktivitu

 

HP Pavilion Wave je navrhnutý pre umiestnenie na doske stola vďaka kompaktnému a priestorovo úspornému 360° dizajnu. S rozmermi 17,29 cm x 16,81 cm x 26,13 cm je o 85 percent menší než tradičný PC. Vzhľad počítača najviac ovplyvňuje centrálny audio systém a použité prémiové materiály napríklad u akustickej látky, ktorá lepšie rozvádza zvuk po miestnosti. Parabolický reflektor na vrchole počítača odráža zvuk do miestnosti vo všetkých smeroch a pôsobí aj ako vývod pre horúci vzduch. Zvukový systém 360DegreeMulti-DirectionalReflective Audio prináša krištáľovo čistý zvuk na všetkých frekvenciách a bol vyladený B&O pre úžasný zvuk za každých okolností.

Trojuholníkový dizajn ukrýva tri hlavné priestory pre komponenty: základnú dosku na jednej strane, pevný disk na druhej a chladenie na tretej. Chladenie využíva heatpipes pre odvod tepla od základnej dosky a grafické karty von vrchnou stranou počítača a udržuje tak PC v nízkych prevádzkových teplotách.

Ďalšími prvkami sú:

• Podpora až dvoch 4K monitorov
• Konektivita zaistená troma portami USB 3.0, jedným USB 3.1 typu C pre rýchly prenos dát, HDMI, DisplayPort, Gigabitovým Ethernetem a prípojkou jack pre mikrofón/slúchadlá
• Štvorjadrový procesor 6. generace Intel®CoreTM i5, HDD úložisko s kapacitou až 1 TB a SSD s kapacitou 128 GB a systémovou pamäťou 8GB DDR4.
• Voliteľná dedikovaná grafická karta AMD RadeonTM R9 M470 pre editáciu fotografií a videa či nenáročného hrania

Stolný počítač HP Pavilion Wave

HP Elite Slice navrhnutý pre lepšiu produktivitu a spoluprácu vo firmách

 

HP Elite Slice je navrhnutý pre modernizáciu pracovného prostredia tak, aby reflektoval zmeny v pracovných návykoch a nové možnosti spolupráce. Modulárny design sa vyznačuje nádhernými líniami v matne čiernom prevedení s prvkami leštenej medi. Zákazníci si môžu vybrať klasický kryt dodávaný v základe alebo rôzne ďalšie kryty s prídavnými funkciami (napríklad Collaboration Cover, Wireless Charging Cover) alebo dodatočné moduly, ako napríklad audio modul alebo optickú mechaniku, pre krásne a unikátne PC pro každou firmu a jej zamestnancov.

Modulárný stolný počítač HP Elite Slice

Ultramalý, výkonný stroj s rozmermi iba 16,51 cm x 3,5 cm x 16,51 cm váži 1,04 kg. Bezdrôtový dizajn umožňuje čisté pracovné prostredie, pretože zákazníci nemusia mať žiadne ďalšie káble do zásuvky. Ide o prvý desktop určený pre firmy, ktorý je napojený cez monitor iba pomocou jedného káblu USB 3.1 Type-CTM. K tomu je potrebný monitor kompatibilný s USB Type-CTM , medzi ktoré patrí napríklad nový Quad HD HP Elite Display S240uj. Monitor je vybavený integrovaným bezdrôtovým nabíjaním na USB typu C, ktoré desktop dokonale dopĺňa.

Monitor HP Elite Display S24uj

Všestrannosť HP Elite Slice je podčiarknutá možnosťou rozšírenia krytu a základne o ďalšie moduly. Zákazníci si môžu vybrať pri výbere počítača a kedykoľvek svoje riešenie rozšíriť o ďalší modul tak, aby im počítač vyhovoval čo najviac:

• HP Collaboration Cover: premení počítač na telefón využívajúci Microsoft Skypefor Business pre jednoduchú správu hovorov vďaka dotykovej klávesnici
• HP Wireless Charging Cover: pre bezdrôtové nabíjanie prístrojov, ktoré začne automaticky pri kontakte a eliminuje tak potrebu dodatočných káblov. Zaistí, že sú mobilné telefóny a ďalšie zariadenia vždy pripravené na použitie. Wireless Charging Cover bude dostupný v prvej polovici roka 2017
• HP Audio Module: vďaka nastaveniu zvuku hovoreného slova sú virtuálne stretnutia jednoduchšie. Ďalšie vylepšenie prináša zvuk odladený Bang&Olufsen, 360° technológiou reproduktoru, duálny mikrofón s dosahom päť metrov a software HP NoiseCancellation
• HP ODD Module: optická mechanika pre rýchle a jednoduché vytváranie záloh, jednoduchú archiváciu alebo zobrazenie staršieho obsahu na CD/DVD

Moduly počítača HP Elite Slice

Ďalšími prvkami sú:

• Voliteľný senzor otlačkov prstov pre väčšiu bezpečnosť a jednoduchšiu autentifikáciu
• Technológie HP Sure Start withDynamicProtection – prvá sebaobnovovacia ochrana na úrovni BIOSu
• Procesory 6. generácie Intel®CoreTM pre dostatočný výkon uspokojujúci všetky potreby pracovníkov
• Unikátne 360-stupňové chladenie s dvojicou vetraní pre uchovanie počítača v nízkych prevádzkových teplotách
• Podpora ďalšieho príslušenstva vrátane ethernetového portu, Wi-Fi modulu, antén a HDMI a DisplayPort konektorov pre zapojenie viacerých monitorov.

HP Elite Slice for Meeting Rooms – navrhnutý špeciálne pre konferenčné miestnosti

Portfólio HP Elite Slice obsahuje tiež riešenie HP Elite Slice for Meeting Rooms, prvý počítač pre konferenčné miestnosti s možnosťou štartu schôdzky pomocou jediného stlačenia tlačidla. Používatelia si tak môžu zo svojich schôdzí odniesť maximum vďaka pohodliu technológií a zvýšiť tak potenciál pracovných stretnutí a spolupráce pomocou integrovaného audia a funkcionalít plnohodnotného počítača.

Modulárny počítač HP Elite Slice fot Meeting Rooms

HP Elite Slice for Meeting Rooms kombinuje HP Elite Slice, HP Collaboration Cover, HP Audio Module a software Intel® UniteTM a prináša unikátne riešenie pre konferencie zriadené pomocou Microsoft Skype for Business a robia tak konferenčné miestnosti intuitívnejšie a efektívnejšie s jasným a čistým zvukom. Pre ešte pohlcujúcejší zážitok môže byť táto konfigurácia doplnená o nové monitory HP LD5511, ktoré majú vysoké pozorovacie uhly (až 178 stupňov) v rozlíšení 1920 x 1080. Vysoký jas a kontrast zaručujú vysokú čitateľnosť, a tak sa perfektne hodia práve do konferenčných miestností až pre 12 ľudí.

Monitor HP LD5511

Cena a dostupnosť

 

• HP Pavilion Wave bude na Slovensku dostupný od polovice septembra za cenu od 839 €.
• HP Elite Slice bude na Slovensku dostupný od októbra za cenu od 729 €
• HP Elite Slice for Meeting Rooms na Slovensku dostupný od októbra za cenu od 909 €
• HP Elite Display S240uj bude v Slovenskej republike dostupný v novembri za cenu 469 €
• HP LD5511 na Slovensku dostupný v novembri za 1449 €

Spoločnosť HP Inc. predstavila stolné počítač HP Elite Slice a HP Pavilion Wave

(Zdroj: Tlačová správa HP Inc.)