Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

6. generácia procesorov Intel Core sa rýchlo udomácňuje v nových zariadeniach

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývoj v IT segmente neustáva a prináša nám stále novšie a výkonnejšie technológie. Veľkou udalosťou by sa tak dalo nazvať aj predstavenie v poradí už šiestej generácie procesorov od spoločnosti Intel. Nová rada Intel Core procesorov poskytne vyšší výkon a nové funkcie pri nízkych energetických nárokoch. Navyše sú navrhnuté aj pre použitie v oblasti Internetu vecí.

Šiesta generácia procesorov Intel Core je vyrábaná 14 nanometrovou technológiou a je založená na novej mikroarchitektúre Skylake. V porovnaní s výkonom, v priemere 5 rokov starého počítača, prinášajú nové procesory dva a pol násobne vyšší výkon, trojnásobok životnosti batérie a tridsaťkrát lepší integrovaný grafický čip pre plynulý zážitok z hrania hier a sledovania videí.

Nová technológia Intel Speed Shift zlepšuje odozvu mobilného systému, vďaka ktorému bude možné napríklad aplikovať foto filter až o 45 percent rýchlejšie.

V nasledujúcich mesiacoch plánuje Intel priniesť viac ako 48 procesorov z rodiny 6. generácie Core s grafickými funkciami Intel Iris a Iris Pro. Doplní ich rodinou procesorov Xeon E3-1500M a 6. generáciou procesorov Intel vPro, určených pre podnikové nasadenie.

Nové procesory Intel Core sa už pomaličky stávajú súčasťou počítačových zostáv, All in One systémov, konvertibilných a mobilných zariadení výrobcov, ako sú Asus, Lenovo, Acer a Dell a časom určite pribudnú i ďalší.