Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google: Aplikácia pre ručné písanie na obrazovke

Google: Aplikácia pre ručné písanie na obrazovke
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová mobilná aplikácia od Google s názvom Handwriting Input je schopná zachytiť rukopis používateľa priamo z obrazovky mobilného zariadenia. Používateľ tak prstom píše po dotykovej obrazovke smartfónu alebo tabletu, bežiacom na operačnom systéme Android a táto aplikácia automaticky interpretuje písmená, ktoré transformuje do štandardného digitálneho textu.

Handwriting Input je navrhnutý pre písanie prstom alebo perom a dokáže interpretovať až 82 jazykov. Dokáže rozpoznať spojené písané písmená v slove, tlačený rukopis a dokonca aj emotikony.

Google Handwriting Input

Aplikácia je podľa vyjadrenia spoločnosti Google výsledkom niekoľkoročného výskumu rozpoznávania a interpretácie písmen a textu. Analýza sa vykonáva priamo cez mobilné zariadenie alebo pomocou výpočtového výkonu, ktorý poskytne Cloudový systém.

Google Handwriting Input

Používateľ si tak môže nastaviť rozpoznávanie rukopisu cez vzdialené, cloudové úložisko, kedy zvyčajne získa lepšie výsledky interpretácie ako pri použití off-line verzie. Mobilná aplikácia Handwriting Input je bezplatne k dispozícii cez portál Google Play. Je kompatibilná s operačným systémom Android vo verzii 4.0.3 a vyššej.

Google Handwriting Input