Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ASUS: Najtenší notebook ZenBook UX305

ASUS: Najtenší notebook ZenBook UX305
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ZenBook UX305 je najtenší ultraprenosný 13,3-palcový notebook s QHD+ rozlíšením na svete, pričom má hrúbku iba 12,3 mm, hmotnosť 1,2kg a disponuje žiarivým, matným IPS displejom s rozlíšením 3200 x 1800. Poháňa ho najnovší procesor Intel® Core™ M, má ultra-rýchly SSD disk s kapacitou až 512 GB a s výdržou batérie do 10 hodín je k dispozícii počas celého dňa.

ZenBook UX305 je vyrobený z hliníka, má vynovený dizajn a diamantom brúsené hrany. Je dostupný v dvoch farbách — Obsidian Stone (čierna) a Ceramic Alloy (biela).

Štíhla elegancia v nových farbách

ZenBook UX305 má mierne pozmenený tvar tela, avšak zachováva všetky charakteristické črty ZenBookov. 12,3 mm hrubé šasi je zvýraznené vynoveným dizajnom a pohodlnými a diamantom brúsenými hranami.

Plnohodnotná ergonomická klávesnica má vylepšené rozloženie kláves pre pohodlné a presné písanie v akýkoľvek svetelných podmienkach. Veľký touchpad podporuje dotykové gestá Smart Gestures pre intuitívne ovládanie systému Windows 8.1.

Výkon, produktivita, celodňová výdrž batérie a úplná konektivita

ZenBook UX305 poháňa najnovší procesor Intel Core M. Má výnimočnú efektivitu spotreby energie a výkon, ktorý si poradí s akoukoľvek úlohou. V kombinácii s operačnou pamäťou až 8GB RAM a ultra-rýchlym SSD diskom s kapacitou do 512GB poskytuje všestranný výkon. Bleskurýchly SATA 6Gbit/s SSD disk — ktorý je až 6-násobne rýchlejší v porovnaní s bežnými pevnými diskami — pomáha pri kancelárskej práci s množstvom súborov. Aplikácie sa okamžite načítajú a čas spustenia systému je taktiež výrazne skrátený.

ZenBook UX305

Pokročilý systém chladenia spoločnosti ASUS nevyžaduje ventilátory, takže UX305 je výkonný a zároveň aj kompletne tichý a chladený. Technológia ASUS IceCool zabezpečuje maximálny používateľský komfort. Chladí šasi v okolí klávesnice, kde majú používatelia položené dlane.
UX305 je dostupný pre celodennú prácu, s výdržou batérie až 10 hodín – ideálny pracovný nástroj pre mobilných profesionálov.

UX305 ponúka úplnú konektivitu a to aj napriek štíhlemu šasi. Vo výbave má tri SuperSpeed USB 3.0 porty, ktoré prenášajú dáta až 10-násobne rýchlejšie v porovnaní s USB 2.0. Jeden z USB portov podporuje technológiu ASUS Charger+ pre rýchle nabíjanie mobilných zariadení. UX305 je vybavený aj USB-to-Ethernet adaptérom a mini DisplayPort-to-VGA adaptérom pre jednoduché pripojenie k externému monitoru.

Neuveriteľne detailný QHD+ displej

Unikátny ultraprenosný notebook potrebuje výnimočný displej a preto je ZenBook UX305 vybavený ultra-ostrým 13,3-palcovým IPS displejom so širokými pozorovacími uhlami a rozlíšením až do QHD+ (3200 × 1800). Obrazovka má 5-násobné rozlíšenie v porovnaní so štandardnými HD displejmi a vynikajúcu hustotu pixelov 275ppi pre jasný, živý a realistický obraz. S jasom 300cd/m2, kontrastom 770:1 a ergonomickým matným povrchom zobrazuje hlbokú čiernu, jasnú bielu a verné farby (72% NTSC).

ZenBook UX305

Neuveriteľný dotyk, neuveriteľný zvuk

Dotyk je esenciou ZenBooku UX305. S ultra-citlivou dotykovou obrazovkou, presným viacdotykovým touchpadom s podporou gest Smart Gesture a podsvietenou plnohodnotnou klávesnicou, každá časť UX305 je navrhnutá pre maximálny zážitok z dotykového ovládania systému Windows 8.1.

Výnimočný zvuk bol vždy charakteristický pre rodinu ZenBook a UX305 nie je výnimka. ASUS SonicMaster so zabudovanou technológiou ICEpower®, Bang & Olufsen produkuje zvuk, aký ste doteraz v notebookoch nepočuli – má hlboké a bohaté basy a kryštálovo čisté vokály. Program AudioWizard je jednoduchý na používanie a ponúka 5 vopred pripravených nastavení, ktoré sú optimalizované pre rôzne zdroje zvuku.

Dostupnosť

Na slovenskom trhu bude ZenBook UX305 od ASUSu dostupný koncom februára.

(Zdroj: Tlačová správa ASUS)