Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS ASUS: Zariadenie 2-v-1 Transformer Book Chi

TS ASUS: Zariadenie 2-v-1 Transformer Book Chi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

ASUS oznámil produktový rad Transformer Book Chi Series, rodinu prekrásnych a ultra-tenkých Windows zariadení 2-v-1. Transformer Book Chi ponúka komfort výkonného notebooku, ktorý sa okamžite pretransformuje na šikovný tablet, kedykoľvek je to potrebné.

Transformer Book Chi je výkonný, avšak tichý, vďaka bezventilátorovému dizajnu procesorov Intel Core M. Tie kombinujú vynikajúci výkon s prirodzenou mobilitou a poskytujú používateľom slobodu pri práci alebo hraní kdekoľvek a kedykoľvek.

Produktový rad Transformer Book Chi Series obsahuje niektoré z najtenších tabletov na svete a úžasný, plne hliníkový dizajn. Rodina Chi produktov ponúka sofistikovanosť a eleganciu a pozostáva z 3 modelov.

Vlajková loď, 12,5-palcový T300 Chi, je poháňaná novým procesorom Intel Core M a získala ocenenie 2015 CES Innovation Award. T100 Chi je kompaktný, 10,1-palcový model s celodňovou výdržou batérie a T90 je neuveriteľne ľahké, 8,9-palcové výkonné zariadenie pre mobilnú produktivitu. Všetky modely sa chvália krásnym a jasným IPS displejom s rozlíšením až do WQHD 2560 x 1440 pre detailné a farbisté vizuály.

Flexibilita a výkon Transformer Book Chi znamená, že používatelia môžu pracovať a zabávať sa efektívnejšie, bez nutnosti nosiť viacero ťažkých zariadení.

T90

Navonok kráska, vo vnútri zviera

Všetky modely radu Chi sú význačné ultra-tenkým profilom a tichou prevádzkou, vďaka bezventilátorovému dizajnu. T100 Chi je najtenší Windows tablet na svete, s hrúbkou iba 7,2 mm, T90 Chi je so 7,5 mm najtenším 8,9-palcovým tabletom na svete a T300 Chi je hrubý iba 1,65 cm po pripojení k dokovacej stanici – je tenší ako Apple® Macbook Air®.

Transformer Book Chi sú neuveriteľne tenké zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť luxusným a sofistikovaným dizajnom a plne hliníkovým telom. Eleganciu kovového šasi zvýrazňujú skosené hrany.

Chi umožňuje okamžitú a prirodzenú transformáciu medzi šikovným tabletom a výkonným notebookom. Unikátny mechanizmus magnetických pántov, ktorý využíva neodymové magnety, najsilnejší magnetický materiál na svete, zabezpečuje bezpečné, spoľahlivé a bezproblémové dokovanie. Komfortná, vysoko-ergonomická klávesnica je pripojená cez Bluetooth s pracovnou vzdialenosťou do 20 m.

Nádherné displeje s vysokým rozlíšením

Rada Transformer Book Chi Series využíva IPS displeje a technológiu ASUS TruVivid pre široké pozorovacie uhly a vynikajúcu farebnosť a jas. Používatelia si užijú ostré a detailné vizuály v rozlíšení až do WQHD (2560 x 1440) a v prípade T300 Chi aj špičkovú hustotu pixelov 235ppi — vyššiu v porovnaní s MacBookom Air (127ppi).

Displeje majú sRGB gamut, farebný rozsah, ktorý je o 20 % širší v porovnaní s bežnými monitormi. Farby sú bohatšie, vernejšie reprodukované a vďaka technológii ASUS Splendid aj optimalizované pre jednotlivé spôsoby používania.

Bohatý, čistý a výrazný stereo zvuk

Technológia ASUS SonicMaster poskytuje Transformer Book Chi Series výhodu v porovnaní s konkurenciou v otázke kvality zvuku. Perfektné inžinierstvo a inteligentne navrhnutý softvér reprodukujú výrazný zvuk, ktorý je bohatý, neskreslený a s čistými vokálmi v plnom frekvenčnom rozsahu.

Neuveriteľný výkon, tichá a bezproblémová mobilita

Poháňaný procesorom až do Intel Core M v prípade T300 Chi, rad Transformer Book Chi Series ponúka plynulú prevádzku pre všetky každodenné aktivity, či už ide o prácu alebo zábavu. Intel procesory s vynikajúcou efektivitou spotreby energie umožňujú používateľom užívať si celodňovú výdrž batérie bez kompromisov výkonu.

Chi je vždy tichý, vďaka inteligentnému systému chladenia, ktorý nepotrebuje ventilátory. Inžinieri spoločnosti ASUS dizajn chladenia ešte vylepšili a tak je Chi výkonnejší ako ostatné, na trhu momentálne dostupné, zariadenia s procesorom Intel Core M.

Ultra-rýchle SSD disky sú použité vo všetkých Chi modeloch a poskytujú prevádzku, ktorá je až 9-násobne rýchlejšia v porovnaní s tradičnými pevnými diskami. Transformer Book Chi obsahuje aj rýchlu USB 3.0 konektivitu, prostredníctvom USB portu typu B, pre až 10-násobne rýchlejší prenos dát oproti USB 2.0.

Luxusné a praktické príslušenstvo

Sofistikovanosť a eleganciu Chi dopĺňa portfólio nádherného a praktického príslušenstva.
Active Stylus Pen umožňuje používateľom písať, kresliť alebo robiť anotácie kdekoľvek na obrazovke. Stylus pocitovo pripomína ceruzku a funkcia palm rejection poskytuje pohodlie pri používaní – displej nereaguje na ruku, ktorá sa dotýka displeja. S nabíjateľnou batériou, ktorá poskytuje výdrž až dva mesiace, ide o výborný doplnok na cesty.

Chi TriCover je luxusný ochranný magnetický obal, ktorý Chi kompletne ochráni a funguje aj ako stojan. Súčasťou je držiak na pero.

Chi Case je dvojdielny ochranný obal, ktorý samostatne ochráni tabletovú časť aj klávesnicu. Je vyrobený z materiálov, ktoré sú príjemné na dotyk a obsahuje otvory pre všetky porty a konektory.

Dostupnosť

Produktový rad ASUS Transformer Book Chi Series bude na slovenskom trhu dostupný od marca 2015.

(Zdroj: TS ASUS)