Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Samsung: nové SSD disky s kapacitou až 1 TB

TS Samsung: nové SSD disky s kapacitou až 1 TB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics, svetový líder v oblasti vyspelých pamäťových technológií, uvádza na trh pod označením 850 EVO najnovší prírastok do svojho radu značkových SSD. Je založený na technológii 3-bit 3D Vertical NAND (V-NAND). V porovnaní s predchodcami poskytuje významné zvýšenie výkonu a výdrže, takže je ideálny pre použitie v bežných počítačoch.

„Teší nás, že môžeme užívateľom ponúknuť vylepšený zážitok z práce s počítačom pomocou nových SSD 850 EVO. Aj naďalej budeme pokračovať v uvádzaní SSD diskov založených na V-NAND v najrôznejších podobách a súčasne zrýchľovať rast globálneho trhu SSD,“ povedal Unsoo Kim, senior viceprezident Branded Product Marketing tímu v spoločnosti Samsung Electronics.

Kým disky Samsung 850 PRO SSD, ktoré boli uvedené v júli, používajú technológiu 2-bit 3D V-NAND pre profesionálne využitie v high-end klientskych počítačoch a v malých a stredne veľkých podnikových serveroch, disky 850 EVO sú založené na 3-bit 3D V-NAND technológii. Vďaka tomu sú vhodnejšie pre použitie v zariadeniach koncových spotrebiteľov, ako sú notebooky a herné počítače.

850 EVO

V sérii 850 EVO sú SSD disky s kapacitou 1 TB, 500 GB, 250 GB a 120 GB. Vyznačujú sa sekvenčnou rýchlosťou čítania až 540 MB/s a rýchlosťou zápisu až 520 MB/s. Vďaka technológii Samsung TurboWrite dosahuje 1TB verzia 850 EVO náhodnú rýchlosť zápisu až 90 000 IOPS, čo umožňuje rýchle ukladanie veľkoobjemových dát a multitaskingové operácie. Modely s kapacitou
1 TB a 500 GB navyše ponúkajú vynikajúcu spoľahlivosť – 80 GB dát zapíšu denne po dobu piatich rokov.

Budúci rok plánuje Samsung rozšíriť rad SSD diskov 850 EVO o mSATA a M.2 založené na technológii 3-bit V-NAND. Spoločnosť očakáva, že 850 EVO vyvolá expanziu vysoko koncentrovaného trhu s SSD a zároveň uspokojí rastúci dopyt po SSD s kapacitou cez 500 GB.

Nové SSD Samsung 850 EVO budú k dispozícii na slovenskom trhu od začiatku roka 2015. Ceny budú oznámené neskôr.

(Zdroj: TS Samsung)