Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie Step Smart vás upozorní na nestabilný rebrík

Zariadenie Step Smart vás upozorní na nestabilný rebrík
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každému je zrejme jasné, že vyliezť po vratkom rebríku môže byť nebezpečné. Aj preto sa austrálski vývojári zo spoločnosti Balco Lifestyle rozhodli vyvinúť zariadenie s názvom Step Smart, ktoré by mohlo pomôcť k vyššej bezpečnosti. Zariadenie totiž dokáže upozorniť na to, že rebrík, po ktorom sa chystáte vyliezť, je nestabilný.

Celý proces začína umiestnením teleskopického držiaka zariadenia Step Smart na spodok rebríka tak, aby bol ukotvený rovnobežne s priečnymi stupňami rebríka. Použitím integrovaného elektronického nivelačného prístroja sa potom používateľ uistí, že rebrík nie je na jednej strane naklonený, alebo že nie je umiestnený v príliš strmom uhle. V tomto procese ho naviguje LED displej na zariadení.

Zariadenie Step Smart dokáže vďaka zabudovanému nivelačnému prístroju určiť, či je rebrík v nestabilnej polohe a pod vysokým uhlom.

Keď už to vyzerá, že rebrík je stabilný a používateľ po ňom vylezie a začne z neho pracovať, môže sa stať, že sa s rebríkom začne nakláňať do bokov alebo dozadu. Takáto situácia môže ľahko nastať najmä v prípade, že rebrík je umiestnený na mäkkom podklade. Ak by takýto prípad nastal, zariadenie Step Smart spustí zvukový alarm. Cieľom je, aby sa na základe výstrahy používateľ prestal nakláňať daným smerom skôr, ako by mohlo dôjsť k tomu, že s rebríkom spadne.

Zariadenie Step Smart je vyrobené z hliníka a jeho zabudovaná batéria by mala na jedno nabitie vydržať približne až 70 hodín používania. Step Smart je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 55 AUD (približne 37 EUR). Ak pôjde všetko podľa plánov, dodávka prvých kusov sa odhaduje na budúci rok niekedy v priebehu februára.

Zariadenie Step Smart je vyrobené z hliníka a jeho zabudovaná batéria by mala na jedno nabitie vydržať približne až 70 hodín používania.