Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 70

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Čínsky výrobca Gudsen predstavil ručný stabilizátor obrazu Moza AirCross, ktorý je výlučne zameraný pre používateľov bezzrkadlových fotoaparátov. Stabilizátor zvládne udržať fotoaparát s objektívom s váhou až do 1,8 kilogramu a prináša možnosť ovládania palcom na rukoväti, či možnosť diaľkového ovládania s pomocou ovládača alebo cez mobilnú aplikáciu. K dispozícii je viacero režimov stabilizácie spolu s funkciou takzvaného mimického pohybu. Tá po nasadení stabilizátora na statív umožní jeho riadenie kineticky tak, že používateľ len ukazuje na snímač na rukoväti, ktorý presne sleduje jeho pohyb.

Trojkolesový elektrický skúter R1 od spoločnosti Relync sa vyznačuje tým, že sa dá zložiť do veľkosti podobnej príručnej batožine na kolieskach. Dvojica batérií poskytne dojazd do vzdialenosti 30 km pri maximálnej rýchlosti 13 km / h. Zdvojený systém zadného pruženia si poradí s hrboľatou cestou, zatiaľ čo gyroskopický systém zachová konštantnú rýchlosť aj pri stúpaní do kopca. Na riadidlách skútra R1 sa nachádza dotykový LED panel, ktorý zobrazuje navigáciu a iné dôležité údaje. Mobilná aplikácia poskytne ďalšie funkcie, vrátane sledovania GPS, upozornení o prípadnej krádeži či nastavenia uzamknutia skútra.

S príchodom zahnutých displejov, či displejov s oblými okrajmi, pribudli vrásky na čele výrobcom ochranných fólií a skiel. S riešením však prichádza spoločnosť Belkin, ktorá vytvorila ochranné sklo UltraCurve pre hodinky Apple Watch. Sklo dokáže pokryť prakticky 100% displeja a jeho aplikáciu na displej hodiniek uľahčí nástroj vo forme škatuľky s názvom EZ Align Tray. Sklo sa môže pochváliť až 3 násobne vyššou odolnosťou proti poškriabaniu oproti pôvodnému povrchu hodiniek. Zvýšila sa aj odolnosť voči poškodeniu pádom a to až o 25%.

Ručný stabilizátor Moza AirCross od spoločnosti Gudsen je navrhnutý pre majiteľov bezzrkadlových fotoaparátov.