Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Polk začal randiť s Alexou a je z toho zaujímavý soundbar

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
16. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Polk je spoločnosť známa hlavne znalcom dobrého zvuku. Založila ju partia kamarátov z univerzity Johna Hopkinsa, ktorí sa tam venovali výskumu zvukových zariadení. A tak spojili svoju vášeň pre hudbu a skúsenosti zo školy do firmy, ktorá vydržala už prakticky cez 40 rokov.

Roky skúseností sa prejavili aj pri ďalšom produkte, ktorého prototyp vývojári predstavili už v januári na výstave CES. Jedná sa o soundbar systém s názvom Command Bar. Command znamená príkaz a presne to vystihuje hlavnú inováciu tohto zariadenia – ovládanie hlasom. Soundbar je totiž prepojený s notoricky známou digitálnou asistentkou Alexa od spoločnosti Amazon.

Soundbar Polk Command Bar s digitálnou asistentkou Alexa.

Stačí ak Alexe poviete, aby stíšila zvuk, či prepla zdroj zvuku a zariadenie tak hneď spraví. Z toho vyvstáva zaujímavá otázka, ako bude Alexa rozumieť používateľovi, keď bude hrať hlasná hudba? V tomto bode nastupujú skúsenosti firmy Polk. Zariadenie je vybavené špeciálnymi mikrofónmi, ktorých charakteristika je nastavená na diaľku. A nielen to. Command Bar inteligentne odfiltruje zvuk, ktorý sám vydáva.

Z dizajnového hľadiska sa jedná o nadčasový dizajn, s nepriznanými reproduktormi a efektným podsvieteným kruhom okolo základných ovládačov. Kruh je podsvietený viacfarebným LED svetlom a signalizuje, keď Alexa rozumie či prijíma požiadavku. Samotný soundbar sa dá buď položiť pod televízor, alebo zavesiť na stenu. K soundbaru samozrejme patrí aj subwoofer, ktorý je dizajnovo riešený vertikálne.

Soundbar Polk Command Bar s digitálnou asistentkou Alexa.

Keď sme pri subwooferi, celkom zaujímavá funkcia je nočný režim, kde sa celé zariadenie nastaví tak aby nerušilo susedov, prípadne zvyšok rodiny. Pritom však pomer zvuku ostane nastavený tak, aby zážitok z filmu či hudby nevyprchal. Celá zostava je navrhnutá tak, že dokáže nasimulovať Dolby/DTS surroud, aj keď reproduktory nie sú rozmiestnené okolo vás.

Nuž a na záver spomenieme konektivitu. Tá pozostáva z Wi-Fi a Bluetooth, nasledovanými klasickými vstupmi ako sú HDMI a optický konektor. Ostáva už len dúfať, že tá Alexa nezačne trucovať.

Soundbar Polk Command Bar s digitálnou asistentkou Alexa.