Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompakt Panasonic GX9 získal kvalitný snímač a duálnu stabilizáciu

Kompakt Panasonic GX9 získal kvalitný snímač a duálnu stabilizáciu
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
14. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kompaktný Micro Four Third fotoaparát Panasonic GX9 sa môže pochváliť najmä 20 megapixlovým snímačom bez low-pass filtra a technológiou dvojitej stabilizácie v tele aj objektíve. Okrem toho si novinka prináša výklopný elektronický hľadáčik, kreatívne režimy fotenia, ako aj podporu bezdrôtových technológií Bluetooth a Wi-Fi. To všetko v elegantnom tele.

Model fotoaparátu GX9 prichádza v štýlovom prevedení v čiernej farbe alebo v kombinácii čiernej a striebornej farby. Fotografov určite poteší výklopný elektronický hľadáčik a výklopný zadný displej pre živé náhľady s pomerom strán 16: 9. To je ideálna kombinácia pre snímanie pri nízkych uhloch z podhľadov ako aj pre fotenie „od boku“. Obrazový snímač s rozlíšením 20 megapixlov nemá low-pass filter, takže by mal poskytnúť ostré, jasné detaily a pekné bohaté farby.

Kompaktný fotoaparát Panasonic GX9.

Ďalšou funkciou, ktorou sa nová GX9tka pýši, je dvojitá 5-osová stabilizácia obrazu v tele a objektíve fotoaparátu, ktorá pomáha najmä pri fotení z ruky. Citlivosť ISO sa rozširuje až na hodnotu 25 600 a existuje algoritmus pre zníženie šumu s pomocou viacerých procesov.

Fotoaparát ako taký ponúka úplné manuálne ovládanie, k tomu aj množstvo automatických predvolieb, snímanie vo formáte RAW a veľa kreatívnych režimov, ako je napríklad viacnásobná expozícia, stohovanie zaostrovania a tri kreatívne možnosti čiernobieleho snímania.

Kompaktný fotoaparát Panasonic GX9.

Automatické ostrenie dokáže zaostriť za menej ako desatinu sekundy plochu s až 49 ostriacimi bodmi. Fotoaparát nakrúca video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu alebo 24 snímok za sekundu pri dátovej rýchlosti 100 Mbps.

Panasonic GX9 sa začne predávať od marca alebo apríla tohto roku za cenu 999 dolárov, no už teraz sa dá predbežne objednať na stránkach výrobcu.

Kompaktný fotoaparát Panasonic GX9.