Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mavic Air: Kompaktný, no mimoriadne schopný dron od DJI

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca DJI oznámil svoj najnovší spotrebiteľský dron Mavic Air, ktorý si zachoval kompaktný dizajn, sklopné ramená s vrtuľami a nakrúcanie 4K videí od svojho predchodcu Mavic Pro. Nový dron Mavic Air sa však môže pochváliť aj niektorými novými funkciami.

Dron Mavic Air váži 430 gramov a v zloženom stave má rozmery, ktoré sa dajú prirovnať takmer k väčšiemu modernému smartfónu. Ku prenosnosti prispieva aj fakt, že z diaľkového ovládača sa dajú vybrať páčkové ovládače, aby s pekne všetko zmestilo do batohu.

Okrem nakrúcania videí v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu dokáže kamera dronu zachytiť aj spomalený videozáznam v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 120 snímok za sekundu a samozrejme aj statické fotografie v rozlíšení 12 megapixlov HDR. Kamera získala 1 / 2,3 palcový snímač CMOS a ekvivalent 24-mm objektívu F2.8. Je namontovaná na vstavanom 3-osovom mechanickom závese, ktorý je sám vybavený tlmičmi pre minimalizovanie vibrácií a otrasov.

Kompaktný dron DJI Mavic Air so 4K kamerou a novým letovým systémom FlightAutonomy 2.0.

Snímky a videá sú uložené na 8 GB vnútorné úložisko a dodatočnú kapacitu poskytne slot pre osadenie microSD karty. Statické zábery je možné spojiť do rôznych typov panoramatických záberov a navyše je tu niekoľko zaujímavých nových metód snímania videa. Posledný z nich zahŕňa režim Boomerang, v ktorom dron automaticky letí okolo oválneho objektu a sleduje ho s kamerou po celú dobu.

K dispozícii je aj režim SmartCapture, v ktorom je dron a jeho kamera ovládateľná ručnými gestami až do vzdialenosti 6 m. Rádiový diaľkový ovládač má pritom dosah až 4 kilometre a dajú sa z neho streamovať videá v rozlíšení 1080p.

Kompaktný dron DJI Mavic Air so 4K kamerou a novým letovým systémom FlightAutonomy 2.0.

Používatelia môžu očakávať precíznejšie sa vznášanie na pozícii a lepší letový výkon vďaka novému systému FlightAutonomy 2.0. Ten spracováva údaje zhromaždené zo siedmich palubných kamier a infračervených snímačov pre vytvorenie 3D mapy prostredia okolo dronu, čo ho upozorní na prekážky až do vzdialenosti 20 m. Celková doba letu je udávaná na 21 minút.

Nový dron DJI Mavic Air sa dá už teraz predbežne objednať vo farbách čiernej, bielej alebo červenej za cenu 799 dolárov. Expedícia prvých kusov je naplánovaná na 28. januára.

Kompaktný dron DJI Mavic Air so 4K kamerou a novým letovým systémom FlightAutonomy 2.0.