Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Menší, ľahší a lacnejší stabilizátor Moza pre bezzrkadlové fotoaparáty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok sa spoločnosť Gudsen pochválila ručným stabilizátorom obrazu Moza Air, ktorý nizkorozpočtovým filmárom priniesol lacnú alternatívu pre nakrúcanie videí s podobnými vlastnosťami ako má steadicam. Teraz výrobca vydal menší, ľahší a lacnejší ručný stabilizátor Moza AirCross, ktorý je výlučne zameraný pre používateľov bezzrkadlových fotoaparátov.

Ručný stabilizátor obrazu Moza AirCross zvládne udržať fotoaparát s objektívom s váhou až do 1,8 kilogramu, zatiaľ čo minuloročný model Moza Air zvládal DSLR fotoaparáty do váhy 2,5 kilogramu. Nový stabilizátor prevzal funkcie od svojho staršieho súrodenca, vrátane palcového ovládača na rukoväti, stabilizácie vo viacerých režimoch a bezdrôtového ovládania, či už s pomocou diaľkového ovládača alebo cez aplikáciu v smartfóne.

Moza AirCross teda dokáže spracovať aj pohyblivé časozberné zábery a v doplnkoch sa nachádza držiak pre uchopenie stabilizátora dvomi rukami, ktorý funguje aj ako stojan na príslušenstvo, potom je tu statív a diaľkový ovládač pre nastavenie určitých funkcií fotoaparátu, spustenie a zastavenie snímania. K dispozícii je aj funkcia „mimického pohybu“, ktorá po nasadení stabilizátora na statív umožní jeho riadenie kineticky tým, že používateľ ukazuje na palcový ovládač na rukoväti, ktorý sleduje jeho pohyb.

Ručný stabilizátor Moza AirCross od spoločnosti Gudsen je navrhnutý pre majiteľov bezzrkadlových fotoaparátov.

AirCross si prináša i niekoľko vylepšení, ako je možnosť napájania fotoaparátu priamo z rukoväte zariadenia pomocou voliteľnej batérie pre fotoaparáty Sony a Panasonic. Stabilizátor je tiež vybavený rýchloupínacou doskou, takže používateľ vie rýchlo a ľahko fotoaparát zobrať do ruky a potom pripojiť naspäť bez toho, aby ho musel opätovne vyvažovať. K dispozícii je možnosť uloženia až šiestich rôznych profilov vyváženia fotoaparátu, ktoré sa kalibrujú pomocou automatického ladenia v mobilnej aplikácii.

Ručný stabilizátor Moza AirCross od spoločnosti Gudsen je navrhnutý pre majiteľov bezzrkadlových fotoaparátov.

Ručný stabilizátor Moza AirCross bol prezentovaný na výstave CES 2018 a dá sa už teraz predbežne objednať za cenu 419 dolárov, čo je výrazne lacnejšie, ako je cena 599 dolárov za existujúci model Moza Air. Treba však prirátať 159 dolárov za palcový ovládač s držiakom, 99 dolárov za rukoväť pre držanie dvomi rukami a 40 dolárov za externú batériu v prípade, ak chcete toto zariadenie využiť na jeho plný potenciál.

Ručný stabilizátor Moza AirCross od spoločnosti Gudsen je navrhnutý pre majiteľov bezzrkadlových fotoaparátov.