Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Silikónový varič ohreje jedlo bez ohňa kdekoľvek sa nachádzate

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dlhé roky používa armáda jednoduché vykurovacie systémy ako spôsob pre rýchle zohriatie nabalených dávok jedla. Nový varič Yabul Cook využíva podobný systém v prevedení ľahkej silikónovej misky s vekom, ktorá sa dá navyše zrolovať pre jednoduchú prepravu.

Varič Yabul Cook funguje na princípe umiestnenia vykurovacieho balíčka do vnútra silikónovej nádoby. Špeciálna zložka sa položí na dno nádoby, na ňu sa položí jedlo a všetko sa zaleje vodou. Chemická reakcia spustí ohrievanie a voda sa vyparuje cez patentovaný tlakový uzáver cez veko, ktoré po nahromadení teplej pary z nádoby nevystrelí, pretože je s ňou spojené bezpečne spojené.

Silikónový varič Yabul Cook zohrieva jedlo s pomocou vody a špeciálneho chemického balíčku.

Chemické balíčky dokážu zvyčajne ohriať vodu blízku k teplote varu, konkrétne až na 97 ° C, za niečo viac ako 10 minút. Toto zariadenie má síce obmedzenejší spôsob používania ako pri bežných sporákoch alebo varičoch s ohrievaním s pomocou ohňa, no akékoľvek potraviny, ktoré sa dajú zabaliť do plastového vrecka zo zipsom sa prostredníctvom variča Yabul Cook dajú účinne zohriať. Toto riešenie môže byť vhodné pre krátke vychádzky do prírody, no tiež môže pomôcť napríklad ako alternatíva v oblastiach postihnutých nejakou katastrofou.

Silikónový varič Yabul Cook zohrieva jedlo s pomocou vody a špeciálneho chemického balíčku.

Silikónový varič Yabul Cook je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo viac ako dvojnásobne prekonať cieľovú sumu 10 000 dolárov. Dá sa získať za finančnú podporu v sume 35 dolárov, vrátane piatich vykurovacích balíčkov a piatich plastových vreciek na zips. Každý vykurovací balíček je jednorazový, no dajú zakúpiť ďalšie v sade 25 kusov za 26 dolárov alebo 50 kusov za 45 dolárov. Výrobok je už v pokročilom štádiu výroby, takže spoločnosť odhaduje jeho vydanie už od februára.

Silikónový varič Yabul Cook sa dá zrolovať pre jednoduchú prepravu.