Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Yuneec osviežil svoje portfólio až o tri drony pre rôznorodé využitie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Yuneec využila tohtoročnú výstavu CES v americkom Las Vegas pre odhalenie trojice nových dronov s rôznymi spôsobmi využitia. Patrí medzi ne priamy nástupca šesťrotorového dronu Typhoon H, dron špeciálne navrhnutý pre preteky a dron v podobe lietadielka s dlhým doletom, ktorý prenáša video v reálnom čase pre prezeranie z pohľadu prvej osoby.

Nový dron Typhoon H Plus je priamym nasledovníkom staršieho modelu Typhoon H, od ktorého prevzal viacero funkcií, vrátane automatizovaného letového režimu, technológie pre detekciu prekážok či špeciálneho podvozku, ktorý sa vo vzduchu zasunie, aby otočná 360 stupňová 4K kamera mohla snímať zábery zo všetkých smeroch.

Typhoon H Plus získal nový 1 palcový CMOS snímať s rozlíšením 20 megapixlov (starší model mal 12,4 megapixlov), ktorý by si mal oveľa lepšie poradiť pri snímaní v horších svetelných podmienkach. Kamera dokáže nakrúcať video v rozlíšení 4K a v tomto smere si polepšila v rýchlosti, namiesto 30 snímok za sekundu zvláda až 60 snímok za sekundu.

Dron Yuneec Typhoon H Plus.

Samotný dron by mal byť tichší a podľa vyjadrenia výrobcu je jeho hlučnosť znížená až o 40 percent v porovnaní so starším súrodencom. Vďaka väčšiemu rámu by pritom mal zostať stabilizovaný aj pri vetre so silou až 48 km / h. Maximálna dĺžka letu zostala nezmenená na 25 minútach.

Spoločnosť Yuneec predviedla ja pretekársky kompaktný dron FPV Racing Drone, ktorý sa môže stať vstupným strojom pre začínajúcich pretekárov. Má zabudovanú kameru v prednej časti, ktorá naživo vysiela to, čo dron „vidí“ priamo do náhlavnej súpravy pilota.

Dron Yuneec FPV Racing Drone.

Väčší dron Firebird FPV je vlastne lietadielko s pevným krídlom, ktoré prináša pokročilé možnosti diaľkového ovládania a podobne ako pri FPV Racing Drone prenáša pohľad z kamery v reálnom čase na pripojenú aplikáciu v smartfóne. Dron disponuje základnými letovými režimami, ktoré umožňujú pilotovi ho ovládať ručne. Samozrejme, že s ním môže predvádzať aj rôzne akrobatické manévre, ako sú rôzne otočky, premety či lietanie hore pozvozkom.

Spoločnosť Yuneec zatiaľ neposkytla žiadne informácie o cenách a dostupnosti tejto novej trojice dronov.

Dron Yuneec Firebird FPV.