Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Poriadne drahý 4K projektor od Sony vyzerá ako kus luxusného nábytku

Poriadne drahý 4K projektor od Sony vyzerá ako kus luxusného nábytku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony si na výstavu CES 2018 priniesla aj nový laserový projektor 4K Ultra Short Throw (LSPX-A1), ktorý je v atraktívnom prevedení pripomínajúcom skôr nábytok ako prvotriedne technologické zariadenie. Projektor však priláka len veľmi náročných používateľov. K dispozícii bude na jar za astronomickú cenu 30 000 dolárov.

Laserový projektor 4K Ultra Short Throw (LSPX-A1) je navrhnutý tak, aby mohol byť umiestnený len 24 centimetrov (9,6 palca) od premietacej plochy, na ktorej zobrazí obsah v 4K rozlíšení vo veľkosti obrazu s uhlopriečkou až 120 palcov (okolo 3,05 metra). Maximálna svietivosť je udávaná na 2 500 lúmenov.

Laserový projektor Sony 4K Ultra Short Throw (LSPX-A1)

Projektor LSPX-A1 stačí pripojiť k obľúbenému zdroju 4K obsahu a unikátna technológia projekcie Sony 4K SXRD spolu s HDR sa postará o premietnutie 4K videa v „bezprecedentných detailoch, farbách a kontraste.“ Projektor je vybavený reproduktorom Glass Sound Speaker, ktorý sa postará o 360 stupňové ozvučenie. Obsahuje dva organické sklenené výškové meniče umiestnené v predných nohách, tri stredové meniče a samostatný subwoofer. Centrálny reproduktor je navrhnutý tak, aby sa zvuk odrážal od steny, ku ktorej je projektor otočený, čím sa údajne zvyšuje výkon zvuku.

Za 30 000 dolárov však môžu používatelia očakávať nielen vyspelé technológie, ale aj štýlové prémiové prevedenie. Projektor je vyhotovený tak, že sa podobá na stolík pod televízor. Jeho vrchná strana je z mramoru, konštrukcia je z lešteného zrkadlového hliníku s drevenou poličkou. Projektor tak zapadne do domáceho prostredia ako príjemná dekorácia, ktorá nevyzerá ako zábavný systém pre náročných. Zadný kryt pritom umožní jednoduchú správu kabeláže so skrytými konektormi.

Laserový projektor Sony 4K Ultra Short Throw (LSPX-A1)