Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovšie 4K OLED a LCD televízory Sony získali Dolby Vision HDR

Najnovšie 4K OLED a LCD televízory Sony získali Dolby Vision HDR
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony minulý rok debutovala so svojim prvým veľkoplošným 4K televízorom A1E s OLED panelom. Tento rok prichádza Sony s novou sériou OLED televízorov A8F, ktoré sa dizajnovo vracajú viac ku klasike. Televízory sú poháňané výkonným obrazovým procesorom a do vienka dostali aj podporu pre najnovší formát Dolby Vision HDR.

4K OLED televízory Sony A8F budú dostupné v uhlopriečkach 55 a 65 palcov. Televízor drží vzpriamene klasická kovová doska namiesto stojanu v zadnej časti, ako to bolo v prípade minuloročného modelu A1E. Je to viac minimalistické prevedenie, ktoré je návratom k základom a je aj praktickejšie.

Televízory A8F sa môžu pochváliť aj zvýšenou kvalitou obrazu. Na jednej strane za to môže integrovanie podpory formátu Dolby Vision HDR, ktorý doplnil HDR10. Výrobca plánuje pridať podporu Dolby Vision aj pre modely z roku 2017 prostredníctvom aktualizácie firmvéru. Druhým faktorom ovplyvňujúcim kvalitu obrazu je výkonný obrazový procesor X1 Extreme, ktorý podľa vyjadrenia spoločnosti Sony „presne riadi obrovský počet pixlov a rozširuje schopnosť OLED panelu pri poskytovaní úžasného 4K HDR obrazu.“

4K OLED televízor Sony A8F s podporou formátu Dolby Vision HDR.

V oblasti LCD televízorov rozširuje Sony svoju sériu X900 s ešte väčšími uhlopriečkami obrazoviek. Nová modelová rada X900F obsahuje televízory s uhlopriečkami 85 palcov, 75 palcov, 65 palcov, 55 palcov a 49 palcov. Spoločnosť Sony televízorom pridala novú technológiu X-Motion Clarity, ktorá by mala rýchle akčné zábery udržať plynulé.

Rovnako ako v minulosti, všetky nové televízory Sony používajú operačný systém Android TV a majú integrovanú službu digitálneho asistenta Google Assistant. Navyše pokiaľ používateľ vlastní Amazon Echo zariadenie, môže namiesto toho používať asistentku Amazon Alexa.

LCD televízor Sony X900F