Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG OLED televízory získali nový inteligentný procesor Alpha 9

LG OLED televízory získali nový inteligentný procesor Alpha 9
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG počas tlačovej konferencie na výstave CES 2018 predstavila modelový rad OLED televízorov pre rok 2018, ktoré sa môžu pochváliť novým obrazovým procesorom Alpha 9, ktorý v sebe integruje prvky umelej inteligencie, ako aj ďalším výrazným zlepšením v podobe podpory digitálnej hlasovej služby Google Assistant.

Vlajková loď série OLED televízorov W8 pre rok 2018 si zachováva ultra tenký dizajn a právom si zaslúži označenie Wallpaper (tapeta), zatiaľ čo séria televízorov E8 s technológiou picture-on-glass má mierne štíhlejší soundbar v porovnaní s minuloročnými modelmi E7. Stredná trieda televízorov C8 a B8 si zachovala štandardný dizajn, ktorý je stále tenký.

OLED televízory pre rok 2018 majú prevažne rovnaké funkcie ako minulý rok, vrátane reálnych úrovní čiernej farby, podobného jasu a možností farebného spektra a sýtosti s kompatibilitou všetkých troch hlavných formátov HDR. Po zvukovej stránke nechýba podpora technológie Dolby Atmos. Televízory však nemajú nový štandard HDMI 2.1.

LG OLED televízor pre rok 2018 s obrazovým procesorom Alpha 9.

Nový obrazový procesor LG Alpha 9

Všetky modely televízorov W8, E8, C8 okrem B8 získali nový obrazový procesor Alpha 9. Ten prináša vylepšenie redukcie šumu, ostrosti, kontrastu a farby s kvalitným farebným mapovaním. Procesor tiež prináša technológiu hĺbkového strojového učenia DeepThinQ a podporuje vysoké snímkovanie (HFR – High Frame Rate) pre vykreslenie hladkého a čistého obrazu pri rýchlosti 120 snímok za sekundu, čo pomáha najmä pri pozeraní športu alebo akčných filmov. No v súčasnosti nie je zatiaľ žiaden HFR obsah k dispozícii, ale spoločnosť LG očakáva rozšírenie obsahu neskôr v tomto roku.

LG OLED televízor pre rok 2018 s obrazovým procesorom Alpha 9.

LG OLED televízor pre rok 2018 s obrazovým procesorom Alpha 9.

Ďalším vylepšením je podpora hlasového ovládania prostredníctvom digitálnych asistentov Google Assistant a Amazon Alexa. V prvom prípade používateľ môže napríklad požiadať Google Assistant aby prepol televízor do režimu kina, vypol televízor po skončení filmu, zobrazil fotografie z Google Photos alebo objednal pizzu. Vlastníci reproduktora Google Home takto môžu zadať príkaz televízoru bez toho, aby museli používať diaľkové ovládanie. Vlastníci zariadenia s digitálnym asistentom Amazon Alexa tiež môžu ovládať televízor hlasom, no podľa spoločnosti LG nie sú funkcie také komplexné ako v prípade konkurenčného Google Assistant.

OLED televízory LG W8 (Wallpaper) budú dostupné vo veľkostiach obrazovky 77 a 65 palcov od júna tohto roka, rovnako ako modely E8 (Picture on glass) s uhlopriečkami 65 a 55 palcov. Televízory zo série C8 (Blade-slim) s uhlopriečkami 77, 65 a 55 palcov by mali byť dostupné už v marci. Modely B8 (Blade-slim) s proceosorm Alpha 7 budú mať uhlopriečky 65 a 55 palcov a ich dodávka je naplánovaná na jún. Spoločnosť LG zatiaľ neprezradila ceny týchto nových televízorov.

LG OLED televízor pre rok 2018 s obrazovým procesorom Alpha 9.

LG OLED televízor pre rok 2018 s obrazovým procesorom Alpha 9.