Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nezávislé slúchadlá Vinci 2.0 s integrovaným minipočítačom okolo krku

Nezávislé slúchadlá Vinci 2.0 s integrovaným minipočítačom okolo krku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina súčasných bezdrôtových slúchadiel je navrhnutá tak, aby sa pre dosiahnutie dodatočných funkcií párovala so smartfónom používateľa. To však nie je prípad nových slúchadiel Vinci 2.0, ktoré obsahujú vlastný nezávislý minipočítač s technológiou 3G, Wi-Fi, hlasovým ovládaním a fitness funkciami, takže nepotrebujú žiaden smartfón.

Bezdrôtové slúchadlá okolo krku Vinci 2.0 sú druhým pokusom výrobcu o pokročilú technológiu. Nová generácia slúchadiel je menšia, štýlovejšia a mnohé z funkcií boli zapracované do dizajnu, ktorý je vhodnejší pre športovanie a fyzickú aktivitu.

Slúchadlá majú v sebe osadený štvorjadrový procesor Cortex A7, 1 GB operačnej pamäte RAM a vnútorné úložisko s kapacitou 8, 16 alebo 32 GB. Konektivita je zabezpečená prostredníctvom 3G, Fi-Fi a Bluetooth pripojenia. Slúchadlá sú v podstate minipočítač, ktorý dokáže prijímať hovory, reagovať na hlasové ovládanie a sledovať fyzickú kondíciu nositeľa.

Bezdrôtové slúchadlá Vinci 2.0 obsahujú vlastný nezávislý minipočítač s technológiou 3G, Wi-Fi, hlasovým ovládaním a fitness funkciami, takže nepotrebujú žiaden smartfón.

Modely Pro a Super dostali do vienka technológiu pre aktívne potláčanie okolitých ruchov, pričom model Super obsahuje mikrofón, ktorý funguje na základe vodivosti zvuku cez kosti, takže slúchadlá rozpoznajú hlasové ovládanie aj v hlučnom prostredí. Primárne hlasové ovládanie je riadené vlastnou umelou inteligenciou výrobcu, no k dispozícii je aj notoricky známa digitálna asistentka Amazon Alexa.

Slúchadlá Vinci 2.0 majú v sebe osadený štvorjadrový procesor Cortex A7, 1 GB operačnej pamäte RAM a vnútorné úložisko s kapacitou 8, 16 alebo 32 GB. Konektivita je zabezpečená prostredníctvom 3G, Fi-Fi a Bluetooth pripojenia.

Slúchadlá Vinci 2.0 s váhou 86 gramov majú v sebe vstavaných viac ako 10 senzorov, vrátane akcelerometra, gyrometra, kompacu, snímača srdcovej frekvencie či GPS. Slúchadlá tak môžu fungovať ako komplexné zariadenie pre sledovanie fyzickej aktivity používateľa bez toho, aby museli byť prepojené so smartfónom. Batéria s kapacitou 600 mAh by mala na jedno nabitie vydržať 8 hodín prehrávania hudby alebo až 40 hodín, pokiaľ sa predsa slúchadlá spárujú so smartfónom cez Bluetooth pripojenie. Okrem toho sa na slúchadlách nachádza aj 1,1 palcový OLED dotykový displej, no keďže je na krku, používateľ sa k nemu dostane dosť krkolomne.

Nezávislé slúchadlá Vinci 2.0 sú v súčasnosti predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter za cenu 89 dolárov. Maloobchodná cena bola stanovená na 149 dolárov. V prípade, že sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov a výroba pôjde hladko, mali by byť slúchadlá k dispozícii od marca 2018.

Modely Pro a Super dostali do vienka technológiu pre aktívne potláčanie okolitých ruchov, pričom model Super obsahuje mikrofón, ktorý funguje na základe vodivosti zvuku cez kosti, takže slúchadlá rozpoznajú hlasové ovládanie aj v hlučnom prostredí.