Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera GimbalCam koriguje otrasy integrovaným závesom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobcovia dodávajú pre akčné kamery rôzne druhy stabilizačných závesov, ktoré pomáhajú s korekciou otrasov najmä pri nakrúcaní adrenalínových záberov či záberov. Nová akčná kamera GimbalCam od spoločnosti Gimboa je v tomto smere trocha iná. Vďaka vlastnému integrovanému 3-osovovému stabilizačnému závesu nepotrebuje separátnu inštaláciu na iný záves.

Spolu s mechanickým stabilizačným závesom vie 170 gramová akčná kamera GimbalCam digitálne znižovať chvenie obrazu s pomocou integrovaného softvéru. Širokouhlý objektív so zorným poľom 170 stupňov tak poskytne plynulý obraz v rozlíšení až 4K pri 30 snímkach za sekundu, čo sa týka nakrúcania videa, no nechýba ani možnosť snímania statických záberov v rozlíšení 16 megapixlov.

Akčná kamera GimbalCam disponuje integrovaným stabilizačným závesom pre korigovanie otrasov a dodáva sa spolu s vodotesným puzdrom v katégórii IP68.

Akčná kamera GimbalCam má na sebe jednoduché ovládacie tlačidlá a 1,5 palcový LCD hľadáčik / displej pre prehrávanie záberov na samotnom zariadení. Nechýba ani možnosť diaľkového ovládania prostredníctvom mobilnej aplikácie pre zariadenia s operačným systémom iOS a Android. Aplikácia sa dá navyše použiť na úpravu nastavení kamery a prepínanie medzi prevádzkovými režimami.

Čo sa týka výdrže, nabíjacia batéria by mala po ponom nabití vydržať približne dve hodiny prevádzky. Nová akčná kamera si samozrejme poradí aj s nepriaznivým počasím, pretože môže byť vložená do odnímateľného vodotesného krytu v kategórii IP68. Kamera zvládne dážď, striekajúcu vodu či sneh, no nemali by ste si ju brať na potápanie alebo niečo podobné.

Akčná kamera GimbalCam má na sebe jednoduché ovládacie tlačidlá a 1,5 palcový LCD hľadáčik / displej pre prehrávanie záberov na samotnom zariadení. Nechýba ani možnosť diaľkového ovládania prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Akčná kamera GimbalCam s integrovaným stabilizačným závesom je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 299 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 399 dolárov. Ak sa podarí získať požadovanú sumu 50 000 dolárov, kamera by mala byť distribuovaná podporovateľom kampane niekedy vo februári budúceho roku.

Akčná kamera GimbalCam poskytne plynulý obraz v rozlíšení až 4K pri 30 snímkach za sekundu, čo sa týka nakrúcania videa, no nechýba ani možnosť snímania statických záberov v rozlíšení 16 megapixlov.