Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Delta Smart: Výcvikový obojok pre vášho štvornohého miláčika

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
27. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohým ľuďom spríjemňuje život domáci miláčik, no nie každý má jeho správanie pod kontrolou. Pomôcť by v tom však mohol 40 gramový elektronický výcvikový obojok Garmin Delta Smart.

Psíkovi ho stačí upevniť okolo krku a prepojiť s mobilnou aplikáciou CANINE Connect. Vďaka tomuto tandemu potom získate lepší prehľad o jeho správaní počas dňa. No zariadenie zároveň slúži aj ako cvičebná pomôcka, keďže obojok dokáže vysielať elektronické impulzy, tóny alebo vibrácie, ktoré psa usmernia.

Je len na majiteľovi, ktorý si z týchto integrovaných výcvikových povelov vyberie. Pri výcviku si potom v aplikácii stačí zvoliť úroveň jednotlivých pokynov z 10 stupňov intenzity. Impulzy tóny alebo vibrácie majú zviera vyrušiť pri činnosti, ktorú má zakázanú. Takto sa postupne naučí, že ak nežiaduce činnosti nerobí, nič ho neruší.

Gatmin Delta Smart: Výcvikový obojok pre vášho štvornohého miláčika.

V tomto zmysle funguje i odúčanie nadmerného štekania pomocou funkcie Bark Limiter. K dispozícii sú tiež voliteľné miniatúrne elektronické obmedzovacie značky. Tie vymedzia priestor, do ktorého pes nesmie chodiť. Ak to poruší, vyšlú mu do obojku impulz podľa zvoleného povelu. Popri výcviku zariadenie monitoruje aj dennú aktivitu vášho miláčika, o ktorom sa takto dozviete oveľa viac.

Po technologickej stránke tvoria Deltu dva integrované mikroelektromechanické snímače, ktoré sa prispôsobia všetkým typom srsti a plemenám psov. Zariadenie poháňa lítium-iónová batéria a tá na jedno nabitie vydrží takmer tri týždne. Všetky informácie sa pritom do mobilu prenášajú cez Bluetooth a tak je dosah zariadenia vo vnútri 10 metrov a vonku až do 30. Okrem toho je Garmin Delta Smart aj vode odolná a tak psíkom neprekáža v žiadnom outdoorovom šantení.