Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívna práčka a sušička LG TwinWash ušetrí čas aj spotrebu energie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite to sami dobre poznáte, prídete večer domov z práce, chcete sa venovať rodine, no nemáte navarené, upratané alebo potrebujte oprať väčšie množstvo bielizne. Našťastie už existujú zaujímavý domáci pomocníci, ktorí šetria čas. Príkladom môže byť taká práčka so sušičkou TwinWash, ktorú predviedol výrobca LG už aj v susednom Česku.

Práčka a sušička LG TwinWash je navrhnutá tak, aby používateľom ušetrila čas pri praní bielizne. Dokáže totiž vyprať až dve dávky bielizne naraz. Ako? Jednoducho. Môže mať dva bubny.

„V mini práčke perieme pri teplotách do 40 stupňov a všetky pracie programy, ktoré v nej sú, sú špeciálne prispôsobené najmä na jemnejšiu bielizeň. Či je to spodná bielizeň, dámska bielizeň, je tam program pre ručné pranie, prípadne športové oblečenie,“ popisuje práčku pán Jiří Bochníček, LG Electronics.

Vďaka invertorovému motoru Direct Drive majú obe práčky menej pohyblivých častí, čiže vydávajú menej vibrácií. Pranie je tichšie a motor má zároveň väčšiu životnosť. Juhokórejskí vývojári však vybavili práčku TwinWash aj technológiou TrueSteam, ktorá je založená na horúcej vodnej pare.

„Para má väčšiu priechodnosť cez tkaniny, sú to samozrejme menšie častice, skupenstvo pary. A samozrejme dezinfikuje z časti, má lepšiu účinnosť prania a šetrí tú energiu, pretože ako náhle zmeníte deci vody na paru, tak tej pary je v podstate plná práčka,“ hovorí pán Roman Šípoš, LG Electronics CZ & SK.

Technológia TrueSteam však používateľom poskytne ešte jednu praktickú funkciu, ktorou je program pre osvieženie bielizne.

„Ten funguje bez vody a je to o tom, že keď máte oblečenie, ktoré nepotrebuje vyprať, ale je nosené, to znamená môže jemne zapáchať, môže byť pokrčené, za 20 minút, na tri kusy oblečenia, vytiahnete oblečenie, ktoré je bez pachov, je ďaleko menej pokrčené, stačí si ho za pár minút obliecť a ísť,“ hovorí pán Jiří Bochníček, LG Electronics.

Práčka a sušička LG TwinWash.

Hlavná práčka má kapacitu až pre 12 kilogramov bielizne a je zároveň kombináciou so sušičkou. Používateľ môže pritom počas sušenia bielizne, s pomocou technológie Eco Hybrid, výrazne znížiť spotrebu studenej vody.

„Eco Hybrid vám dáva na výber, buď budete sušiť rýchlejšie, ale chladiť vodou, alebo budete sušiť o niečo pomalšie, ale chladiť vzduchom.“

TwinWash sa samozrejme radí už k inteligentným domácim spotrebičom. Pripája sa do domácej Wi-Fi siete a používateľ s ním môže komunikovať prostredníctvom mobilnej aplikácie LG SmartThinQ bez ohľadu na to, či je doma, v práci alebo kdekoľvek inde.

„Vyberiete si cyklus, zapnete cyklus, prerušíte cyklus. Máte okamžitú informáciu o tom, za ako dlho práčka operie. Navyše si môžete zapnúť zasielanie notifikácií, to znamená, dá vám vedieť, kedy doprala.“

Navyše ak používateľ potrebuje prací alebo sušiaci program, ktorý na práčke nenájde, môže si cez aplikáciu jednoducho vybrať jeden z až 20 programov a aktivovať ho.

„Možno to nie je vec, ktorú využívate na dennej báze, ale v momente, keď potrebujete oprať naozaj nejakú špeciálnu bielizeň, na ktorú tam program nenájdete, tak túto funkciu určite využijete,“ dodáva pán Jiří Bochníček, LG Electronics.

Na podujatí v Prahe nechýbali ani ženy novinárky, ktoré technológie v spotrebičoch testujú. A tak sme sa aj ich spýtali, ako práčku TwinWash vidia ony.

„Takže čo sa týka tej práčky, kde vlastne je možnosť prať bielu bielizeň alebo proste spodnú bielizeň a zároveň proste klasiku, tak to mi príde úplne úžasné. A hlavne tam je znížené množstvo, takže mne napríklad robí problém, aby som ho akoby ten veľký bubon naplnila trebárs práve týmto tým,“ hovorí pani Helena Novotná, Style Magazín.

„S rodinou využijete veľmi krásne dva bubny, ušetrí vám to čas, môžete rozdeliť prádlo. Para v práčke, takisto ako para v trúbe, si myslím že má veľkú výhodu pre prádlo, nepokrčí sa to asi veľmi,“ hovorí pani Denisa Olšavská, Marianne Bydlení.

Inteligentných spotrebičov, aj takých, ktoré nám už teraz ukazujú budúcnosť, stále pribúda. Ľudia sa na ne tešia. Istú inteligenciu však majú spotrebiče už aj dnes, no aj podľa juhokórejského LG sa pôjde ešte ďalej. Pri moderných domácich spotrebičoch sa pritom pochválilo aj jednou zaujímavou chladničkou, na ktorú sa však podrobnejšie pozrieme niekedy nabudúce.