Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie od Samsungu nájde stratené veci pomocou mobilnej siete

Zariadenie od Samsungu nájde stratené veci pomocou mobilnej siete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo takzvaných trackerov, čiže zariadení, ktoré sa pripájajú k predmetom, aby ich používateľ mohol vyhľadať, ak ich náhodou niekde zabudne. No väčšina z nich je vybavená rozhraním Bluetooth, takže ak stratíte kľúče niekde v autobuse, moc vám to nepomôže.

Spoločnosť Samsung však predstavila zariadenie s názvom Connect Tag, ktoré využíva mobilné pripojenie pre získanie GPS polohy stratených predmetov, domácich zvierať alebo dokonca aj detí, v podstate kdekoľvek, kde sa nachádza v dosahu celulárnej siete.

Zariadenie Samsung Connect Tag využíva mobilnú sieť v úzkopásmovom pripojení. Ak si chce používateľ skontrolovať pozíciu predmetu, ku ktorému Connect Tag pripojil, stačí keď stlačí príslušné tlačidlo v sprievodnej mobilnej aplikácii. Zariadenie tiež dokáže v pravidelných intervaloch vysielať svoju polohu, ktorá sa aktualizuje v aplikácii. Stlačením tlačidla priamo na zariadení Connect Tag sa vyšle signál a aplikácia upozorní používateľa na polohu, čo môže pomôcť stratenému dieťaťu bez telefónu kontaktovať rodiča, ktorý je doma alebo v práci.

Zariadenie Samsung Connect Tag vyhľadáva stratené alebo zabudnuté predmety prostredníctvom mobilnej siete.

Connect Tag je takisto súčasťou ekosystému interentu vecí (IoT), čiže dokáže komunikovať so zariadeniami Samsung SmartThings. V tomto prípade sa dá využiť funkcia geo-fence, ktorá používateľom umožní nastaviť určité akcie, ktoré sa aktivujú pri priblížení sa k predmetu. Napríklad sa tak môžu automaticky rozsvietiť svetlá, alebo zapnúť televízor, keď používateľ príde domov s príveskom Connect Tag, ktorý mu visí na kľúčoch.

Samotné zariadenie je kompaktné, meria 42 x 42 x 12 milimetrov a váži len 25 gramov. Je vodotesné v kategórii IP68, čo znamená, že môže byť ponorené vo vode do hĺbky 1 metra po dobu až 30 minút. Batéria s kapacitou 300 mAh by na jedno nabitie mala vydržať napájať zariadenie zhruba jeden týždeň.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neprezradila cenu zariadenia Connect Tag, no začne s predajom najprv v Južnej Kórei a v nasledujúcich mesiacoch malo byť zariadenie dostupné v ďalších krajinách.

Samsung Connect Tag využíva mobilné pripojenie pre získanie GPS polohy stratených predmetov, domácich zvierať alebo dokonca aj detí, v podstate kdekoľvek, kde sa nachádza v dosahu celulárnej siete.