Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canonu to aj do tretice vyšlo s vlajkovou loďou série G

Canonu to aj do tretice vyšlo s vlajkovou loďou série G
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Canon predstavila v poradí už tretiu generáciu svojej vlajkovej lodi v podobe fotoaparátu PowerShot G1 X Mark III. Ten sa môže pochváliť nielen pôsobivým spracovaním, ale aj CMOS snímačom formátu APS-C s rozlíšením 24 megapixlov a technológiou automatického ostrenia Dual Pixel CMOS.

Najvýraznejším technologickým skokom v novom vlajkovom modeli kompaktného fotoaparátu série G je osadenie 24,3 megapixlového obrazového snímača CMOS APS-C s rozmermi 22,3 x 14,9 mm. Ten spolupracuje s procesorom pre spracovanie obrazu Digic 7 a táto kombinácia by podľa spoločnosti Canon mala priniesť výbornú kvalitu nielen statických snímok ale aj videa, rovnako ako slušné výsledky aj pri horších svetelných podmienkach vďaka rozsahu ISO od 100 až do 25 600.

Fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III.

Fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III zvláda kontinuálne snímanie až 7 snímok za sekundu so súvislým automatickým ostrením alebo až 9 snímok za sekundu s fixným automatickým ostrením. Canon však pridáva aj technológiu automatického ostrenia Dual Pixel, ktorá by mala zabezpečiť rýchle a plynulé možnosti automatického ostrenia takmer v celej ohniskovej rovine. Slabším prvkom fotoaparátu sa môže zdať rozlíšenie Full HD pre nakrúcanie videa rýchlosťou 60 snímok za sekundu.

Čo sa týka vonkajšku fotoaparátu, v prednej časti nájdeme objektív 15 – 45 mm (ekvivalent 24 – 72 mm) F 2.8 – 5.6 s optickou stabilizáciou obrazu s až štyrmi úrovňami redukcie chvenia. K dispozícii je OLED hľadáčik s rozlíšním 2,36 milióna bodov a tiež výklopný 3 palcový dotykový LCD displej. Nechýba ani podpora prenosových technológií Wi-Fi, Bluetooth a NFC pre diaľkové ovládanie fotoaparátu a prenos súborov.

Fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III.

Telo fotoaparátu je zapečatené proti prachu a vlhkosti, no tento kompakt nie je vodotesný, čiže poradí si s daždivým dňom, no pre potápanie si treba zaobstarať voliteľné vodotesné puzdro. K dispozícii je zabudovaný vysúvací blesk a batéria fotoaparátu by mala vydržať na jedno nabitie pre snímanie približne 200 fotografií.

Nový fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III bude k dispozícii od novembra za cenu 1 299 dolárov. Voliteľné vodotesné puzdro WP-DC56 sa bude predávať za 499,99 dolárov.

Fotoaparát Canon PowerShot G1 X Mark III.