Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 52

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Výstava IFA 2017 je už za nami, treba však povedať, že noviniek, ktoré priniesla je toľko, že si vám ešte aj dnes dovolíme niektoré z nich ponúknuť. Veď rozhodne stoja za to. Tak nech sa páči.

Kreatívnych filmárov by mohla osloviť miniatúrna, no vysoko odolná kamera RX0 z dielne japonskej spoločnosti Sony. Kamera umožní používateľom snímať fotografie a videá vo vysokom rozlíšení v takmer akýchkoľvek podmienkach, a to dokonca aj v spomalenom režime záznamu Super Slow Motion. Kamery RX0 sa pritom dajú vzájomne prepojiť pre perspektívne snímanie z viacerých uhlov naraz.

Samsung pridal do rodiny nositeľných zariadení nový fitness náramok a športové slúchadlá. Náramok Gear Fit2 Pro si prináša okrem monitorovania bežných aktivít aj GPS modul pre sledovanie trasy nositeľa s presným sledovaním jeho fyzickej činnosti. Náramok navyše dokáže monitorovať používateľa aj počas plávania v bazéne.

Kompaktná a odolná kamera Sony RX0.

Bezdrôtové športové slúchadlá Gear IconX sa môžu pochváliť prehrávaním hudby prostredníctvom Bluetooth pripojenia alebo priamo z interného úložiska. Slúchadlá disponujú funkciou Running Coach, ktorá poskytne informácie o cvičení hlasom priamo do ucha používateľa. Ten má možnosť slúchadlá ovládať aj pomocou hlasových povelov pripojením k digitálnemu asistentovi Bixby v spárovanom smartfóne Samsung.

Štýlové športové hodinky vívoactive 3 prinášajú všetky známe funkcie, ktoré očakávate od zariadení spoločnosti Garmin, ako je vstavaný GPS modul, vodeodolnosť, týždenná výdrž batérie v režime hodiniek či monitorovanie srdcovej frekvencie cez technológiu Garmin Elevate. Okrem toho umožnia používateľom prijímať textové správy a upozornenia zo sociálnych médií, notifikácie aplikácií, hovory, maily a ďalšie.